Mindig félek, hogy elszakad a húr! Miért van ez? Ti is vagytok így vele?
Gitáron utálok húrt cserélni, mert egyszer elszakadt az egyik húr, amikor raktam rá. Azóta félek, hogy ne szakadjon el egyik húr sem, főleg a vékonyak, és alig merem már a vége fele meghúzni, hogy elérje azt a magasságot, amiben lennie kell, és úgy szóljon, ahogy annak kell.
Szóval az E1-es húr, ne D hangolású legyen, hanem E1-es hangolású.
Felhúrozom, szóval ezzel nincs gond, és sikerül is, de félek, hogy nagyon meghúzom.
Elszakadhat-e a húr, ha kifeszítem a gitárra, és behangolom?
Szeretnék megnyugodni, hogy erősek a húrok, és nem a húr hibája volt, hogy elszakadt, mert rossz minőségű volt.
Születésnapomra kaptam a nyáron egy gitárt, és azon voltak alapból húrok rajta, és mikor azt akartam behangolni, mert nem volt behangolva, akkor az egyik elszakadt, majd a másik is, és ez rosszul esett, mert az volt az első fémhúros gitárom.
Azóta félek feltenni fémhúrt gitárra.
Az E1 nagyon szereti magát megadni, főleg hangolás, utánhangolás közben mert roh@dt vékony.
Ugyan már nem gitározok, de amikor még gitároztam, valahogy ettől a húrtól én is féltem :-)
Hát nem kell túlfeszíteni. Az E1 húrnak ki KELL bírnia ilyan szintű feszülést, erre tervezték. Ha nem bírja ki, annak 2 oka van:
-Vagy a húr egy vacak, ócska minőségű valami. Megoldás: jobb húrkészletet venni pl. Ernie Ball, Elixir, D'Addario.
-Vagy a gitár van rosszul beállítva és indokolatlanul nagy a "húrnyomás" (értsd: k* rva feszesek a húrok, de annyira hogy kb. játszani nem bírsz rajta). Megoldás: hangszerész!
Rendben. :)
Köszönöm a válaszokat!
Tegnap raktam fel rá új húrokat, és még mindig rajta van, így szerintem nem lesz gond. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!