Az a bizonyos Kék Madár, amit Tkyd rengetegszer meg Fanka is említett már, az mi?
Nem tudom, ki az a Fanka, nem ismerem Tkydet sem, de Maurice Maeterlincknek van egy ilyen című, rendkívül híres könyve. Opera is készült belőle, valamint egy musical film is, The Blue Bird címmel, George Cukor rendezésében, Elizabeth Taylorral.
Talán erre céloznak.
A kérdező ismerheti a két említett khmmm...."előadót", de nem hallott még Maeterlinck-ről, Cukor úrról, és Liza mamáról. Kérdése arra utal, hogy semmit sem mond neki ez a cím, sem könyv, sem musical, sem film változatban. :(
Érdekes, hogy Julianna viszont nem tudja ki az a Tkyd és azt sem, hogy ki a Fanka, mégis adott egy tökéletes(!) választ.
(a hiányosságokért nem Juliannának van szégyellnivalója......)
Az viszont lényeges, hogy 17 éves korodban így állsz hozzá a dologhoz.
Meggyőződésem, hogy a műveltség alapja a kíváncsiság.
Örülök, hogy vannak ilyen fiatalok is! :)
Nekem videókazettán van egy kék madaras mesefilm, de neten nem találtam. Viszont itt egy másik. https://www.youtube.com/watch?v=lo6bSvYokcw
Fejleszd magad, a figyelmed, a helyes - írásod/fogalmazásod és a szókincsed! Ha nem is tudnám, rögtön az első G. találatban benne volt, de nem szégyen, ha valamit nem tudsz, hisz szomjúhozol a tudásra. Inkább kérdezz, mindig, bátran! A fejlődés, okulás alapfeltétele, ami velünk születik, csak sok esetben kiírtják belőlünk. Fanka is elmondja, tisztelet neki, és néked is! Egy másik alapfeltétele viszont, hogy jó forrásból, igaz, értékes, info.-t, érzéseket közvetítsenek felénk, úgyhogy jó az irány, figyelmedbe ajánlom még pl. a Punnany-t, Ismerős Arcokat, Denizt. (Wolfie, Deniz Fanka "tanítványa")
A TV-ben pedig általában csak "hakni megy", addig jó, míg van "szabad" internet. (2) Fanka elmondja, miért van ez így, ill., hogy a suliban miért nem tanítanak arra, amire kellene. Egyébként kortársak vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!