Szerintetek ki a legjobb magyar rapper? A név mellé kedbemc zenét is kérek! Régen Bustát hallgattam de rájöttem, hogy kamu ez az ember és nem hallgatom azóta! De mind közül ő az egyik aki jó és elviselhető zenét csinál! De Tirpa Gádzsik 1-4 is jó!
Deniz.. Minden órában játsza a rádió/TV..
Egyébként semmi bajjom vele,mert én is bírom pár zenéjét.
De mondjuk ESSEMM,nincs ráerőltetve senkire sem..nem folyik éjjel-nappal a rádióból..mégis több ezren szeretik.. ;)
De mondjuk Deniz - Elegem van című dalának nem sok értelme van.
Míg ESSEMM szerintem oda figyel arra hogy egy-egy dal mondjon valamit egy 15 évesnek és ugyanúgy egy mondjuk 30-35 éves hallgatónak..
De én igazából egyik rapperről sem vagyok rossz véleménnyel,csak személyszerint nekem ESSEMM a kedvencem.. ;)
Funktasztikus szintén egy roppant tehetséges oldschool magyar rapper, aki ugyan elég egyszerű stílusban, de mégis egyedien adja át a mélyről jövő üzeneteit.
Vele csak az a probléma, hogy még a mai napig hajlamos eladni a lelkét és összeállni (akár csak egy szám erejéig) a belföldi hip-hop legszínvonaltalanabb egyéneivel. Gondolok itt Miszter Buktára, Stephcora, vagy például Flexre.
Ez régen, a Kamikaze időszakban elment, de mára már ez nem egy szimpatikus koprodukció.
Beerseewalk-Megfakult fénykép
AK26-#apénzembeestélbele
ESSEMM-Neked írom
Fura csé-Hullámhossz
sokan vannak még:Awful, Kamion stb
Látom az előttem szóló nem olvasta el a többi kommentet és még van bátorsága a hazai hip-hop legnívótlanabb előadóitól ide linkelni pár hiteltelen, semmitmondó, tartalmatlan, együgyű számot :D
Kérlek, hadd ne elemezgessem külön-külön az általad idedobott kamu gengszterek attitűdjét, de azért pár dolgot megemlítenék.
Ha felteszed magadnak a kérdést, hogy "ki a legjobb magyar rapper", akkor neked az AK26 két zsebfilozofáló és egyben alpári két észkombájnja jut eszedbe? Vagy a négy éve még kőkemény skinhead elveket valló primitív Awful, aki most pedig a hatalmas egyenlőséget hirdeti (igaz még azt is nevetségesen)? Ennél hiteltelenebb és önellentmondó alakokat keresve sem találtál volna.
Sosem értettem, hogy a rapperek legnagyobb része, vagy bármilyen más zenei előadó mi a fenéért gondolja azt, hogy ha felvesz egy kamu, áttetsző, esetek többségében közönséges szerepet, akkor az már önmagában elég a sikerhez. Ez egy nagy tévedés. Ezért a tévedés miatt van tele a hazai rap-világ a Miszter Buktához hasonló minősíthetetlen suttyókkal. A probléma az, hogy ezt az előbb említett kamu szerepet a mai fiatalság (a Ríl Tríl Mjúzik esetében főleg a 11-16 évesek) önnönmaga ostobaságából kifólyag benyeli és sztárolni kezdi ezeket a hitvány előadókat, akik ezzel mondhatni sikeressé válnak. Bár én nem mondanék sikeresnek valakit, pusztán csak azért, mert sokan ismerik, de most ne kezdjünk el bölcselkedni. Ha a magyar befogadó közönség 99°-a eljutna odáig, hogy felfogja, hogy a Miszter Bukta féle értéktelen előadóknak abszolút semmifajta olyan üzenet nincs, ami bármiben segíthetné a hallgatóját, bármennyire is előbbre vinné gondolatmenetét, hozzájárulna jellemfejlődéséhez vagy ízlésének prosperálásához. Ha ez végre megtörténne, akkor az a maradék 1°-nyi menthetetlen "kultúr-barbár" kihalna magától, vagy felemésztené önmagát :D
Nem kell felvenni egy hiteltelen álcát ahhoz, hogy sikeres legyen az adott előadó! Nem kell játszani a mű-gengsztert, a "kemény csávót a pokolból", a gettó királyát, mert visszatetsző, nevetséges, alpári és ráadásul a Ríl Tríl Mjúzik előadóitól még hazugság is. Az önmagában még nem érték, még nem üzenet, hogy azt közvetítik, hogy "milyen rohadt kemények vagyunk, mert kitörtünk a putriból, mert eltiportuk az összes férget", illetve a hasonló ocsmányságok. Ez egy kamu szerep, ami mögött nincs tartalom, csak az egyén ezzel szeretne érvényesülni és sikert elérni, hiszen tudja, hogy pusztán a zenéjével nem tudna, hisz ahhoz buta, hogy tartalmas és minőségi szöveget írjon és még az előadásmódja is végtelenül gagyi.
Nem kell szerepet játszani ahhoz, hogy sikeres legyen. Elég szimplán csak ténylegesen mély gondolatokat közvetíteni a közönség számára. Ilyen például a Punnany Massif, vagy az Akkezdet Phiai, de ide lehetne venni a Rímbiózist, vagy még rengeteg rap-formációt. Ők nem játszanak se kamu-maffiózó, se semmilyen szerepet, csak egyszerűen tényleges tartalmat adnak át a hallgatóknak. Nem kell minden gondolatukkal egyetérteni (én se értek egyet némely álláspontjukkal), de legalább van min elmélkedni, van min elmerengni, van mit emésztgetni, mert van tartalom, van üzenet. Ugyan Miszter Buktánál, vagy a bárgyú Kamionnál mi az üzenet? Az, hogy küldj el mindenkit az anyjába, húzz meg minden második jó csajt és legyél gengszter? Vagy valamelyik Beerseewalk féle álságos értelmetlen, semmitmondó, Lakatos Levente szintű közhelyes zsebfilozófia? NEM, NEM, NEM! Az ilyen szerepet játszó előadóknak nincs tényleges üzenete, illetve az üzenet mögött nincs tartalom. Ennyi!
Még Essemmre annyiban azért kitérnék, hogy ő csak félig öltött magára hazug álarcot, amit szerintem még le tudna venni, de a gond az, hogy nem akarja, én pedig sajnos nem tudok sokra tartani egy olyan rappert, aki ugyan lehetne "real" és hiteles, de a nagyobb népszerűség kedvéért eladja a lelkét Buszta Zsoltikának és a sleppjének, hogy egy-két számban velük együtt játszhassa el a bugyuta tizenéveseknek az ál-gengszert.
17-nek
Azért mert azoknak van tartalmuk és a sok hülye k.ö.c.s.ö.g. nem érti meg.Illetve kiközösítik azokat akik nem ilyen fost hallgatnak mint rtm vagy mr missh,gwm meg ilyen szarságokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!