Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen overdrive effekt...

Milyen overdrive effekt pedált javasoltok?

Figyelt kérdés

hybrid kombóm van, randall rg100 g3 plus, a gitáromon pedig EMG 81/60 set van.

Ez így jól működik metálra, de enyhébb, rockosabb számokra nem igazán tudtam jó hangzást beállítani, ezért kell az overdrive.

30000ft alatt

2015. szept. 6. 14:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem az nem a torzításon múlott, EMG-81-ből nem nagyon lehet értelmes low/mid gain hangot kihozni.

Esetleg Kasleder The Rocker jut eszembe, ami tipikusan ilyen karcos rock hang, de vásárlás előtt próbáld ki mindenképpen szerintem.

2015. szept. 6. 15:18
 2/3 A kérdező kommentje:

Mondjuk az lehet, de nem is csoda, hiszen iron label szériából van gitárom, amit külön metálra "gyártottak", ahogy a kombómat is arra ajánlották mindenhol.

De azért egy jó pedállal azért csak közelebb jutok egy jó rockos hangzáshoz, mint most.

Jónak tűnik az a pedál amit mondtál, de sajnos hozzám közel eső üzletekben nem találtam a neten.. esetleg vmi más alternatíva?

2015. szept. 6. 19:59
 3/3 kojee ***** válasza:
Esetleg próbálhatod a fej torzítását úgy, hogy a gitáron kezded a hangerőt lecsavarni, így a csökkent jelszint miatt a torzítás is csökken. Egy próbát szerintem megér, pénzbe meg nem kerül.
2015. szept. 7. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!