Valaki segítene nekem gitártabot olvasni?
Hm Em C7 D
Csábít egy éj, egy sejtelmes látomás,
Hm Em C7 D
Csábít egy arc, mit egyszer kell, hogy láss,
D E A F#
És a szem, mit láttam már valahol,
Hm G D
És kék, és olyan szép.
D C# F#
És egy száj, mi most más szívéhez szól:
A D F# G
Tiéd volt az arc, tudom most már jól,
A
És azóta
D A G G A D
Jégbõl vagyok, talán fel sem olvadok,
G A D
Hát nyújtsd két kezed, olvaszd fel
G A
jégszívemet!
Ha valami fáj, nem érzem régen már,
És ez a láz csak álmomban éget tán,
És az arc, tudd meg, hogy tiéd,
Hívj! Nekem ennyi elég.
És a száj, ha hozzám szól majd még,
Meg kell értsed hát, ennyi épp elég,
Biztosan látod,
Refrén
A jelöléseken nem tudok eligazodni... Még csak most kaptam gitárt, és most próbálnék el egy dalt. Én azt hittem, hogy egyszerűen majd csak váltogatunk a dúrok és molok között, de mi az a C7, meg Em, szokott D# is lenni... A sima betűk mit takarnak?? Köszönöm!!
Ezen a weblapon mindent megtalálsz:
Ahol nálad csak a betű van, az a linken "maj", ha "m" van a betű mellett, az a linken "min".
Remélem nem a számok olvasásával van gond :) # ez a kereszt, másik a bé (nem találtam jelet a billentyűzetemen). A kereszt fel hanggal emeli a hangot, tehát egy fekvéssel közelebb a nyakhoz fogod, kivéve az E és H hangok esetében, mivel ott E-ről F-re csúszol és H-ról C-re (ezek között a hangok között csak fel hang távolság van). A bé ezzel ellentétben fél hanggal mélyíti a hangot, kivéve F és C esetében. (F-ről E-re, C-ről H-ra). Remélem érted. Ha valami gond van, írj üzenetet. Amúgy ez egy elég egyszerű szám.
Ja és még van a feloldójel, ami semmissé teszi a keresztet és a bét, és vannak más jelzések is, de azokról ott azt hiszem nincs szó. Azok már bonyolultabbak.
A jelzések tabokban csak a konkrét hangra vonatkoznak, de kottaban a konkrét taktusra, vagy ha van a taktusban feloldójel, akkor addig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!