Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Valaki hallgatna ilyen zenéket?

Z___O kérdése:

Valaki hallgatna ilyen zenéket?

Figyelt kérdés
D-moll 3-ashangzatokon alapul, vagyis a DFA hangoké a főszerep, de emiatt szomorú hangulatúak is. A legtöbb lassú, gondolkodtató, vagy emlékeket idéz fel, meg helyszíneket. De vannak közöttük olyanok is, amik gyorsabbak, és a moll ellenére vidámabbak. Csak azért kérdezem, mert nekem nagyon tetszenek, viszont másoknak nem biztos...

2015. aug. 26. 14:18
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Ha példát mutatsz, úgy könnyebben tudunk mondani. Én pl általában szeretem a melankolikus balladákat, amiket te leírtál. Vagy nem egyre gondolunk?
2015. aug. 26. 17:10
 2/9 A kérdező kommentje:

mutatnék én, csak ezzel a problémámmal kapcsolatban is van egy kérdésem http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__7155955-van-.. bár nem hiszem, hogy tudnál segíteni...

De amugy néhány tényleg ilyen balladás lett, meg van egy, ami szerintem fullra egy középkori várba repít el... De a többi inkább ilyen filek háttérzenéjébe illene... Amugy nem ilyen nagy komolyzenére gondoljatok klasszikuszárlattal, meg ilyenek... Csak simán két dallam megy végig, egy a bevezető és háttérdallam, a másik meg a fődallam

2015. aug. 26. 20:20
 3/9 A kérdező kommentje:
a filek amugy filmek akar lenni
2015. aug. 26. 20:22
 4/9 anonim ***** válasza:

Nincs ezzel semmi baj. Itt vannak a moljaid dalba foglalva.

https://www.youtube.com/watch?v=aRoWdmJgFtU

2015. aug. 27. 19:17
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem egészen ilyenre gondoltam... Az enyémek sokkal egyszerűbbek, ismétlődő dallamokból áll... Mindegy leírom egyik dallamomat, ha valaki érti, akkor érti

DAFADAFADAFADAFADAFADAFA

DFDFA AFDFDFA AFDFDFA AF

A szünet azt jelenti, hogy az egy fél hang, a többi meg negyed, és ez a két dallam egyszerre megy, a második, ha zongorán játsszuk, akkor egy oktávval feljebb van... Ez volt az első, amit csináltam... Ez egy gondolkodtató dallam, aminek nincs vége

2015. aug. 27. 21:28
 6/9 anonim ***** válasza:
https://www.youtube.com/watch?v=f_BQBM34lSw én ezt tudnám beleképzelni a leírásodba.
2015. aug. 27. 21:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Azzal a dallammal sincs baj mert ha az akkord hangjaival játszol akkor nem lehet mellé nyúlni legfeljebb kissé monoton lesz a zene. A ritmussal lehet játszadozni.
2015. aug. 27. 22:34
 8/9 A kérdező kommentje:
Ti túl bonyolult zenére gondoltok... Amire én gondolok, az inkább csak egy dallam, ének nélkül. Ezt nem lehet nagyon zenének nevezni igazából. Egy, vagy két hangszer van benne, persze mindig más, de nem gitár, hanem az, ami van a telómon, és illik a hangulata a zenémbe... Bocs, hogy ezt nem írtam le
2015. aug. 28. 22:23
 9/9 A kérdező kommentje:

de te 7. szerintem nagyjából érted... Ez az elő amit csináltam, és egyben legegyszerűbb, ennél azért kicsit bonyolultabb is van, csak azt már nem akartam leírni... Amugy ezt a dallamot is tovább fejlesztettem:

a lényege az, hogy a másodszori játszásra az A hanok helyett #A hangok vannak, harmadjára ujra A és negyedikre az egész átvált a c-dúr hármashangzat hangjaira, még a háttérdallam is, ami az előző kommentemben a felső volt

lehet, kicsit bonyolultan írtam le, de aki zongorán otthon megpróbálja, az megérti

2015. aug. 28. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!