Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Vitage gitárok? (több lent)

Vitage gitárok? (több lent)

Figyelt kérdés

Szeretnék valami nagyon régi (igen, a vintage-t így értettem, nem a márkára), különleges gitárt, aminek persze nem csak az az erénye, hogy régi, szeretném használni rendesen, koncertekre és színpadra hurcolászni. Találtam egy nekem tetszőt: [link]

Mit gondoltok erről? Mennyire könnyen játszható, mennyire jó, minőségi gitárról van szó?

2015. aug. 19. 18:45
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Erról mik a vélemények: [link] ?
2015. aug. 20. 00:14
 12/18 anonim ***** válasza:

Minden kötekedés nélkül...

Ezek neked tényleg tetszenek? :)

Amúgy szerintem menj át pl a Hangmester fórumra, ott előbb fogsz szakmai véleményt kapni.

2015. aug. 20. 00:19
 13/18 A kérdező kommentje:
Hát ez a Framus épp elég ronda szerintem, de valószínűleg csak azért tetszik mert k* rva régi.:D
2015. aug. 20. 00:27
 14/18 A kérdező kommentje:
És ahogy ismerem a Framus gitárokat, biztos nem lehet valami gagyi hangszer (persze nyilván vannak szarul sikerült típusaik is).
2015. aug. 20. 00:38
 15/18 anonim ***** válasza:
A Framus lényegesebben jobban hangzik, mint a Jolana, de az a húrláb azért pl elég ijesztő.
2015. aug. 20. 01:17
 16/18 anonim ***** válasza:
Hát nézd, azt a konkrét hangszert nem próbáltam, de a Jolana tipikuskeleti blokkos gitármárka, és nem éppen a jó minőségéről híres. Persze vannak jobban sikerült modellek, nem tudom, ez azok közé tartozik-e. Az biztos, hogy ami Jolanával nekem dolgom volt, azokra azért jellemzőek olyan hibák, amik a nem átgondolt konstrukció/szakszerűtlen építésből adódnak,és igazán csak a korral jönnek elő. Valószínűleg némi munkával és/vagy anyagi ráfordítással pofás és színpadképes hangszert lehetne belőle kihozni, de azt tekintve, hogy évek óta csak falidísz volt, és 80 ezer az induló ár, amire még jön a kipofozás költsége meg a belefektetett energia, én nem valószínű, hogy foglalkoznék vele, bár tényleg tetszetős darab, de szerintem ennyit nem ér a jelen állapotában. Ráadásul ha nem nézed meg személyesne, egy csomó lehetséges hibára nem derül fény, amik nagyban befolyásolhatják a végeredményt.
2015. aug. 20. 13:24
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ.:)
2015. aug. 20. 13:34
 18/18 A kérdező kommentje:

És erről mit gondoltok: [link]

Ti mennyit adnátok érte?

2015. aug. 20. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!