Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy bizonyítsam be az osztály...

Hogy bizonyítsam be az osztályomnak, hogy a rockzene rossz és a rocksztárok nem jó példaképek?

Figyelt kérdés

Az egyik órán valahogy a rock lett a téma,és az osztályban (még a tanár is!!!!) szereti. :/ Csak én+a barátom utáljuk.Szóval kérném hogy okokat soroljatok fel,amiért nem jó a rock+rossz példaképek!

16/F

2015. aug. 14. 15:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki azt hallgat amit akar és kész.
2015. aug. 15. 00:45
 12/20 sándorjános ***** válasza:
87%

Jézus! Mindenki leszólja szerencsétlent...

Mielőtt még leidiótáznátok valakit, akinek nem azonosak a nézeteik veletek ne felejtsétek el, hogy ez hasonló szűklátókörű megbélyegzés, mint amit a kérdező (feltehetőleg szintén szűklátókörűségből) aggat a rockzenére és annak kedvelőire.

Szembemenésképpen javaslom, hogy járjunk el úgy, mint ahogy az egyik hozzászóló javasolta: Ismernünk kéne jelenleg mi számodra a zene és megérteni, hogy miért tartod morálban előbbrevalónak a rocknál. A másik oldalon meg jöhetnek az ellenpéldák, vagy ki tudja talán még olyan hozzászóló is lesz, aki a kérdés kívánságának megfelelően a rockzene ellen hoz fel példát.

Jómagam régen csak rockot és metált hallgattam, de olyan 16 éves korom környékén kezdtem ráeszmélni, hogy zenében a minőség nagyon sok úton érvényesülhet, most 21 vagyok és nemhiszem, hogy létezik "rossz" zenestílus, vagy eredendően rossz szubkultúra, csak nem ismerjük a szokásaikat és nem tudjuk milyen irányból közelítenek a széphez és jóhoz.

2015. aug. 15. 00:50
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ hogy milyen rockot utáltok, mivel kismillió al műfaja van, és lehet hogy a metal-ról volt szó de te azt nem ismered.

Miért utáljátok?

Ti mit szerettek?

Attól hogy te nem szereted a rockot még nem rossz.

A rock-nak és a metal-nak van a legjobb szövege(szerintem) példa:

"Torkig vagyok réges-rég

Betelt a pohár

Mindig nyomul, meddig még

A sok hazug, \"műanyag-sztár\"

Ebben hatalmas igazság van, és a jelentése is igen erős, rengeteg szöveg idézetet bevághatnák ide hogy miért jó a rock.

És ehhez tehetség kell a többi műfajhoz pedig nem annyira.

2015. aug. 15. 03:37
 14/20 anonim ***** válasza:
93%

"Jézus! Mindenki leszólja szerencsétlent... "

Persze hogy leszoljuk. Semmi gond nincs azzal ha valaki nem szeret egy zenei stilust, de hogy gorcsosen meg akarja magyarazni masnak hogy ami tetszik neki az nem jo, na ahhoz tenyleg idiotanak kell lenni.

2015. aug. 15. 09:34
 15/20 veterán vas ***** válasza:
100%

Nincs min csodálkozni, hogy többen leszólták a kérdezőt.

Minden bizonnyal azért alakult így, mert a kedves 16 éves, eleve azzal a kérdéssel nyitott, hogy "hogyan bizonyítsam be, hogy rockzene rossz?"

Általános emberi reagálásokat ismerve, várható volt, hogy a támadó/provokáló kérdésre, csak ugyan olyan támadó/provokáló válaszok érkeznek. Talán ha a kezdő kérdés árnyaltabb lett volna, esetleg lehetőséget nyújt a nézetek megvitatására, akkor talán kialakul egy egészséges vita.

De így.....? :(

2015. aug. 15. 14:00
 16/20 anonim ***** válasza:
53%
Inkább te indokold meg miért rossz! Te sem tudod, mivel nem rossz. A rock zene, és a rap ami igazi zene. Rap-ből sem a majomkodó Wiz Khalifa, vagy Lil Wayne. Ha te az electro gépi szarokban találod az élvezetet, dubstep stb. kérlek ne is válaszolj. Azért kíváncsi vagyok miért is rossz véleményed szerint. Bocs de a hülyeségedtől én érzem magam rosszul.
2015. dec. 14. 21:09
 17/20 anonim válasza:
Már megbocsáss de van egy ismerősöm aki flour tomi fan de még így is legalább 4-5 rockzenét szeret. Hidd el nekem mindenki szereti a Rockot csak ti ketten nem ismeritek mi az.
2019. ápr. 14. 23:52
 18/20 anonim ***** válasza:

Az emberek túlnyomó többsége olyan zenére mondja, hogy szereti, amilyet a barátai, mert ez az összetartozást erősíti.

Úgyhogy emiatt nem kell senkinek az ízlését komolyan venni, mindenkinek joga van azt szeretni, amit akar.

De tapasztalom, hogy felnőtt emberek, még 50 felettiek is sokan úgy vélekednek, hogy amit ők szeretnek, az a jó, és jobb, ha mindenki egyetért velük, mert aki nem, az hülye.

2019. jún. 1. 17:12
 19/20 anonim ***** válasza:

"felnőtt emberek, még 50 felettiek is sokan úgy vélekednek, hogy amit ők szeretnek, az a jó, és jobb, ha mindenki egyetért velük, mert aki nem, az hülye."

Pontosan leírtad a kérdező véleményét és elmebeli állapotát.

Csakhogy ő (amikor a kérdés íródott) még csak 16 éves volt!

2019. jún. 1. 18:00
 20/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, milyen zenéket hallgatsz?

Én speciel igyekszek minél több zenei műfajt meghallgatni. Viszont ez a műfajok közti ellenségeskedést nem tudom hova tenni. Gyanítom, hogy pop, hiphop zenéket hallgatsz, ez esetben mindenképp megkéne ismerned pár rockzenét. Hallgatok pár zenét a mai mainstream vonalról is, viszont az ilyen embereket, mint amilyen te vagy kérdező, nem tudok hova tenni. Hidd el, a rockzenészek közül is vannak jó példaképek!

2019. aug. 13. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!