Hogyan oldjátok meg azoknak az extrémebb stílusú zenéknek a hallgatását, amelyek hangosan hallgatva nyújtanak valóban élményt?
Itt elsősorban a death metalra gondolok, és az ilyen zenét kedvelőkhöz szólok.
A fülhallgatókon keresztül magas hangerőn történő tartós zenehallgatás ugyebár halláskárosodást okoz, az extrémebb zenék máshogy való hallatását pedig általában a környezet nem díjazza...
Nem csak a fülhallgatón keresztül történő tartós hangos zene hallgatás okoz halláskárosodást, hanem szimplán a hangos zene ;)
De a kérdésedre válaszolva: a szobádban, ha egyedül vagy benne, kvázi azt csinálsz, amit akarsz. Beszéld meg a szüleiddel és a testvéreiddel (ha panelban laksz, alsó-felső-oldalsó szomszédokkal is akár), hogy a nap melyik órájában szeretnél hangosan zenét hallgatni (tehát ne éjjel fél egykor, este tíz után eleve csendháborítás, de ne is erre keljenek! :D). Nálam ez így jól működött :)
A másik tippem, MENJ KONCERTRE! :D
Ha fülhallgatókon keresztül van magas hangerőn hallgatva zene tartósan, az sokkal károsabb, mint ha más módon hallgatsz hangosan zenét.
Alapvetően nem az a gond, hogy pusztán kihallatszik a zene, hanem az, hogy milyen zene hallatszik ki.
A durvább műfajok sokaknál kiverik a biztosítékot...
Hm, nem az a lényeg, hogy "sokaknál kiverik"-e a biztosítékot, hanem, hogy a családod hogyan áll a dologhoz :) Ha megmutatod nekik, nem fognak fanyalogni (vagy nem sokat :D), hiszen el kell fogadniuk, hogy neked ez tetszik. Az én szomszédom mulatóst hallgat, de jó hangosan :D Erkélyszomszédok vagyunk, úgyhogy egyszer megbeszéltem vele a dolgot, hogy ez remek, de 10 után már ne nagyon, és szépen be is tartja. :)
Durva zenéről még picit: ugyan nem tudom, hogy mit hallgatsz, de nálam Hypocrisy szokott menni, és eltűrik szépen. ;)
Hát a szüleim nagyon nem díjazzák az ilyen zenéket, így általában maradnak a fülhallgatók, de attól meg sokszor kellemetlen érzést érzek a füleim tájékáról, ezért érdeklődöm, hogy mások hogy oldják meg.
Ez az egyik kedvenc:
http://www.youtube.com/watch?v=nGkU_ZgOWfs
(Nem szeretem a klipeket, de ezt megéri megnézni, mert tényleg jó.) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!