Hogyan lehet a lábdobot tompítani?
Figyelt kérdés
Okér van az a módszer, hogy beteszünk mondjuk egy pokrócot a két bőr közé belül, de az elvben csak akkor kell, ha nincsenek rajta tompítógyűrűk, ezen meg van.
a felszerelésem: [link]
2015. júl. 16. 18:52
1/5 A kérdező kommentje:
Az zavar benne, hogy a lábdob bőre elég durván berezeg, de hiába húzom meg, akkor is berezeg.
2015. júl. 16. 18:53
2/5 A kérdező kommentje:
Miért nem segít senki? :'(
2015. júl. 18. 21:03
3/5 anonim válasza:
Egy lábdob jó hangzása többmindentől is függ. Többek között attól is, hogy hogy van behangolva a frontbőr. Igazából stílustól függ, hogy milyenre hangolod. ha meghúzod a bőrt, akkor többnyire jazz-es hangzást fogsz kapni. Ha lazára hangolod, akkor egy basszusokban gazdag, jó erőteljes hangzást fogsz kapni (rock, metal, stb.). Ahogy látom, ez a lábdob 22-es, ezt inkább lazára tenném. Nekem úgy van megoldva, hogy az ütőbőr is, meg a frontbőr is csak annyira van meghúzva, hogy ne legyen a széle hullámos, de azért jó laza. Az én dobom egy Imperialstar Hairline Blue. De szerintem a tied gyengébb minőségű, állítottam már be egy Basix Classic series lábdobot, azt pedig úgy állítottam be, hogy a frontbőrt jobban meghúztam egy kicsit, az ütőbőr pedig jó laza, de nem hullámos a széle. Ha tompítógyűrű van az ütőbőrödön, akkor további tompítás nem szükséges egyáltalán. De véleményem szerint inkább cseréld le egy Remo PS3 átlátszó bőrre, és fektess bele egy akusztikai hangnyelő szivacsot vízszintesen. Nekem is így van. A frontbőrhöz pedig egyáltalán nem kell hozzáérnie.
4/5 anonim válasza:
Egy lábdob jó hangzása többmindentől is függ. Többek között attól is, hogy hogy van behangolva az ütőbőrrel együtt a frontbőr. Igazából stílustól függ, hogy milyenre hangolod. Ha meghúzod a bőrt, akkor többnyire jazz-es hangzást fogsz kapni. Ha lazára hangolod, akkor egy basszusokban gazdag, jó erőteljes hangzást fogsz kapni (rock, metal, stb.). Ahogy látom, ez a lábdob 22-es, ezt inkább lazára tenném. Nekem úgy van megoldva, hogy az ütőbőr is, meg a frontbőr is csak annyira van meghúzva, hogy ne legyen a széle hullámos, de azért jó laza. Az én dobom egy Tama Imperialstar Hairline Blue. De szerintem a tied gyengébb minőségű, állítottam már be egy Basix Classic series lábdobot, azt pedig úgy állítottam be, hogy a frontbőrt jobban meghúztam egy kicsit, az ütőbőr pedig jó laza, de nem hullámos a széle. Ha tompítógyűrű van az ütőbőrödön, akkor további tompítás nem szükséges egyáltalán. De véleményem szerint inkább cseréld le egy Remo PS3 átlátszó bőrre, és fektess bele egy akusztikai hangnyelő szivacsot vízszintesen. Nekem is így van. A frontbőrhöz pedig egyáltalán nem kell hozzáérnie.
5/5 A kérdező kommentje:
Hmmm..értem nagyon köszönöm a választ! :)
rajta leszek!
2015. aug. 23. 16:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!