Puhább húrok közül 009 vagy 010 -es gitárhúr lenne ideális?
Figyelt kérdés
tipikus problémám van nylon húros klaszsikusgitár után fémhúros akusztikuson szétmennek az ujjaim. nem is játszom folyamatosan hogy megkeményedjen, veszek egy puhább húrkészletet hátha...látom a lightok között van 010 és 09es is, melyikből érdemes? nem tudom gyárilag milyennel lehet szerelve de nekem már az is "sok"2015. júl. 14. 17:00
1/3 anonim válasza:
Van 09-es akusztikus gitárra? Én úgy tudtam, hoyg az csak elektromos gitárra van.
2/3 anonim válasza:
( előző ) de a 09-es nagyon könnyen elszakad. Majdnem minden zenéléskor kell cseréljem, pedig nem pengetek durván. Lecserélte 10-esekre, s meg vagyok elégedve velük.
3/3 anonim válasza:
Gyárilag általában .011-es vagy .012-es van rajta. Ha nem pengetővel játszol, a .009-es "super light" is jó, ott a G húr sincs sodorva (a klasszikus gitárhoz hasonlóan). Nekem bevált, bár kicsit nehéz hangolni. Egyébként meg a .010-es a legmegbízhatóbb. Miután felrakod, állíts a nyakon is, mert egyébként zörögni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!