Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szeretnék megtanulni gitározni...

Szeretnék megtanulni gitározni? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés
Üdv. Használtan vennék egy Crusier by Crafter elektromos gitárt, mennyire jó ez egy kezdőnek? Hobbi szinten űzném, aztán meg kitudja ... :) Válaszokat előre is köszi! Ill. mire érdemes figyelni gitár vásárlásakor?
2015. júl. 8. 20:46
 1/4 anonim válasza:

Üdv!

Mennyiért tudnál hozzájutni ehhez a Crafter gitárhoz?

Mivel még kezdő vagy és nem is tudod, hogy mit akarsz kezdeni a gitározással, vagy, hogy mennyire akarod a gitározást űzni, én nem ajánlom, hogy 60.000 Ft-nál többet költs gitárra, mert ki tudja mennyire fog tetszeni a dolog... Ilyen árkategóriában pedig a Cort gitárok a legjobbak.

Egyébként az jó, hogy használtan hozzá tudsz jutni a gitárhoz, ha van is bármi hibája, olyan komoly gondja nem sok lehet, ami drágán javítható csak, így ha hozzánézed, hogy használt hangszer legalább 40% a teljes árból, még ha valami baja van is, annak a javításával is még jól jársz.

Az, hogy mire illik odafigyelni vásárláskor függ attól, hogy milyen műfajban szeretnél játszani. Ha a hangzást nézed, akkor a hangszedők típusa, illetve az erősítő, amire rákötöd a gitárt fog a legtöbbet jelenteni. De vedd figyelembe a gitár alakját is, pl egy V alakú gitár egy kezdőnek lehet, hogy nem a legjobb választás, mivel csúszkál össze vissza az öledben. Nem utolsó sorban, fontos a gitár színe is, csúnya hangszeren kevésbé szeret játszani az ember ;)

2015. júl. 9. 00:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát egy használt gépért cserébe adnák kb 30eFt értékbe, fekete-fehér hozzá tartozó kis erősítővel, egyébként köszönöm a tanácsodat, tehát ez van, képért eszembe sem jutott volna gitárt venni. :) De akkor ez nem olyan rossz választás egy kezdőnek?
2015. júl. 9. 14:13
 3/4 anonim válasza:

(még az előző kommentelő)

Szerintem ez egy jó üzlet:D

Nem tudom, hogy ismerősöd-e az akitől veszed a gitárt, ha nem akkor feltétlen kérj egy jó néhány képet a gitárról, hogy legalább azt lásd, hogy kívülről nincs-e valami gondja. Gondolok rozsdás alkatrészekre stb... És ha van lehetőség, próbáld ki (vagy mivel még csak most akarsz elkezdeni gitározni, kérd meg, hogy játsszon valamit :D), hogy hogy szól.

2015. júl. 9. 15:56
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, valahogy igy gondoltam én is :) Köszi a tanácsokat!
2015. júl. 9. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!