Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek mi lehet az oka...

Szerintetek mi lehet az oka annak hogy a mai fiatalok nem is ismerik a jobb együtteseket?

Figyelt kérdés

és így nem is tudják megszeretni

olyan bandákra gondolok mint a led zeppelin 16/f

2015. jún. 26. 17:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
amúgy kezdem azt érezni, hogy te vagy az, aki nem ismeri a jobb együtteseket. július 9-én marcus miller lesz a budapest parkban, menj el oda. tuti teltház lesz, világbajnok zene. hol itt a probléma? ja, lehet hogy te jársz rossz közegbe.
2015. jún. 26. 23:27
 12/27 A kérdező kommentje:
én nem tartom szűk látókörűnek magam hiszen a rock minden területén tájékozódott vagyok nagyon is. am nem elsősorba kurt cobain halálára gondolok hanem inkább a guns n roses feloszlására meg hát azután nem hallottam jó együttesek max jó számokat pl. rolling in the deep, ami például nem is rock, de visszatérve kurt cobainra hiába fakezű volt és a zene elmélethez sem konyított sokat de nagyon jó melódiákat írt!
2015. jún. 26. 23:59
 13/27 A kérdező kommentje:
részletesebben utána fogok nézni a marcus millernek de a rossz közeg helytálló kivéve pár barátomat akik pont ezeket a zenéket szeretik amiket én :) amúgy hogy lennének már a rock, metál, punk, grunge, prog.rock, glam ugyanaz? eleve a rock a legtágabb zene fogalom és én annak minden végletét hallgatom még a trash-t is
2015. jún. 27. 00:06
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

sajnos még túl fiatal vagy, hogy rendesen átlásd a zenei világot :(

a rock egyáltalán nem tág zenei műfaj, az alstílusok között apró különbségek vannak csak. a legtágabb zenei műfaj a jazz, azon belül is a fúziós jazz, az minden más zenei műfajt egyesít. kezdj el ilyeneket is hallgatni, és hamar kinyílik a csipád. nem fognak zavarni a mainstream arcok sem...

amúgy a trash azt jelenti, hogy szemét, azt ne hallgasd. te a tHrash metalra gondolsz. egyébként az sem véglet, a véglet a grindcore és a goregrind.

ameddig a guns n roseshoz és a nirvanához bármilyen szempontból is komoly értékeket rendelsz, elég nyilvánvalóan kiderül, hogy nem áshattál azért túl mélyen bele a könnyűzene történetébe, bármennyire is bizonygatod a jártasságodat, sajnálom.

2015. jún. 27. 00:34
 15/27 A kérdező kommentje:
a trashen belül a metallicára gondoltam mert nekem az a maximum keménység(meg az iron maiden) amit még hallgathatónak minősítek. de még mindig úgy érzem hogy "tágfülű" vagyok a zenét tekintően. de ha gunst hallgatsz neked nem üti meg a füledet a zeneiség? :D ezt furcsállom kicsit viszont abban hogy fiatal vagyok még mindig teljes mértékben a dologhoz az igaz, hiába hallgatok 6 éves korom óta egész nap ilyen zenéket :)
2015. jún. 27. 01:29
 16/27 anonim ***** válasza:

jó, de az akkor sem trash, hanem tHrash metal. és a metalicska már kb. 25 éve nem is gyártott thrash-t.

nos, nekem nem üti meg a fülem a zeneiség, ha gázrózsát hallgatok. miért is kéne megütnie? kvintek, pentatonok, vonyítás, 2/4, pumpabasszus, ennyi. nekem ez kicsit uncsis.

az én fülemet ez a zeneiség üti meg inkább:

https://www.youtube.com/watch?v=BKAogw5lnT8

2015. jún. 27. 01:35
 17/27 A kérdező kommentje:
ez a zene is tetszik nekem de hiányzik belőle a dögösség! amit a zeppelinben vagy akár a deep purple-ben megtaláltam. viszont nekem a jazz "uncsi" és monoton, mármint nem tudnék belőle többet hallgatni fél óránál többet egy héten. lehet hogy slash pentatont használt de ő azt elvitte a csúcsra és a guns dinamikailag tudott nagyon különböző számokat is alkotni
2015. jún. 27. 01:45
 18/27 anonim ***** válasza:
75%

ebben a zenében százszor több dögösség van, pusztán csak azért, mert a dallamokat itt találják ki a helyszínen. a végeredmény függ a pillanatnyi lelkiállapotuktól, a helyszíntől, a tapasztalattól, míg a guns n roses ugyanúgy játszotta a számait és a szólóit minden koncerten. nekem az sokkal unalmasabb.

nem csak a guns használt pentatonokat, kb. az összes rockzenére elmondható, hogy azt használnak, és ebben a műfajban egyáltalán nem slash vitte fel a szólózást a csúcsra. sőt! slash egy teljesen középszerű rockgitáros, nem is tudom ki mondta róla, hogy ha elveszed a kalapját, már semmi extra.

hallgass egy kis hendrixet vagy stevie rayt ha jó rockgitárosokat akarsz.

a jazzt pedig unalmasnak tartod, gondolom mert hosszú szólók vannak benne és teljesen instrumentális az esetek döntő többségében. próbáld kicsit átérezni a melodikusságát és azt, hogy egy komplex dallamot improvizálni úgy, hogy az előre megírtnak hasson, a legnehezebb zenei feladat a világon. és ahogy te unalmasnak tartod a jazzt, ami a hatvanas évek óta marginális, a korodbeliek ugyanúgy unalmasnak tartják a led zeppelint, és ezzel vissza is kanyarodtunk a kérdésedhez.

2015. jún. 27. 03:43
 19/27 anonim ***** válasza:

ebben sem hallod a dögösséget?

ha nem, akkor lehet, hogy nem vagy tisztában ezzel a fogalommal.

https://www.youtube.com/watch?v=8TdY6iqV2k0

2015. jún. 27. 03:47
 20/27 A kérdező kommentje:
szeretem az instrumentális elemeket, a pink floydban... tudom hogy slash TECHNIKAILAG egy középszerű gitáros és sokan előtte vannak nem is beszélve olyanokról mint angelo batio, malmsteen, eddie van halen stb. de olyan lélekkel aligha még valaki. hendrix játékát nem kell bemutatnod nagyon jól ismerem és szeretem is.
2015. jún. 27. 04:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!