Szerintetek mi lehet az oka annak hogy a mai fiatalok nem is ismerik a jobb együtteseket?
és így nem is tudják megszeretni
olyan bandákra gondolok mint a led zeppelin 16/f
sajnos még túl fiatal vagy, hogy rendesen átlásd a zenei világot :(
a rock egyáltalán nem tág zenei műfaj, az alstílusok között apró különbségek vannak csak. a legtágabb zenei műfaj a jazz, azon belül is a fúziós jazz, az minden más zenei műfajt egyesít. kezdj el ilyeneket is hallgatni, és hamar kinyílik a csipád. nem fognak zavarni a mainstream arcok sem...
amúgy a trash azt jelenti, hogy szemét, azt ne hallgasd. te a tHrash metalra gondolsz. egyébként az sem véglet, a véglet a grindcore és a goregrind.
ameddig a guns n roseshoz és a nirvanához bármilyen szempontból is komoly értékeket rendelsz, elég nyilvánvalóan kiderül, hogy nem áshattál azért túl mélyen bele a könnyűzene történetébe, bármennyire is bizonygatod a jártasságodat, sajnálom.
jó, de az akkor sem trash, hanem tHrash metal. és a metalicska már kb. 25 éve nem is gyártott thrash-t.
nos, nekem nem üti meg a fülem a zeneiség, ha gázrózsát hallgatok. miért is kéne megütnie? kvintek, pentatonok, vonyítás, 2/4, pumpabasszus, ennyi. nekem ez kicsit uncsis.
az én fülemet ez a zeneiség üti meg inkább:
ebben a zenében százszor több dögösség van, pusztán csak azért, mert a dallamokat itt találják ki a helyszínen. a végeredmény függ a pillanatnyi lelkiállapotuktól, a helyszíntől, a tapasztalattól, míg a guns n roses ugyanúgy játszotta a számait és a szólóit minden koncerten. nekem az sokkal unalmasabb.
nem csak a guns használt pentatonokat, kb. az összes rockzenére elmondható, hogy azt használnak, és ebben a műfajban egyáltalán nem slash vitte fel a szólózást a csúcsra. sőt! slash egy teljesen középszerű rockgitáros, nem is tudom ki mondta róla, hogy ha elveszed a kalapját, már semmi extra.
hallgass egy kis hendrixet vagy stevie rayt ha jó rockgitárosokat akarsz.
a jazzt pedig unalmasnak tartod, gondolom mert hosszú szólók vannak benne és teljesen instrumentális az esetek döntő többségében. próbáld kicsit átérezni a melodikusságát és azt, hogy egy komplex dallamot improvizálni úgy, hogy az előre megírtnak hasson, a legnehezebb zenei feladat a világon. és ahogy te unalmasnak tartod a jazzt, ami a hatvanas évek óta marginális, a korodbeliek ugyanúgy unalmasnak tartják a led zeppelint, és ezzel vissza is kanyarodtunk a kérdésedhez.
ebben sem hallod a dögösséget?
ha nem, akkor lehet, hogy nem vagy tisztában ezzel a fogalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!