Tudtok olyan modern zenéket, amelyekben főként hagyományos "hangszerek" szerepelnek, és nincs bennük ének, de nem is hiányzik, mert anélkül is teljes értékűek?
modern, hagyományos hangszerekkel készített zene
na meg igen, a jazz is ilyen...
g*ciskedést félretéve, írd be a youtube-ra, hogy epic music és ki fog dobni több száz ilyen jellegtelen négy akkordos valamit...
ja, a kedvedért rákerestem travi(s) kingre a tyúbon, kidobott egy beautiful mind című nótát. meghallgattam és AZT A SZART ÖCSÉM!!!
az nem elég, hogy négy akkordból áll, az egész kb. olyan színvonalon van, mintha egy tíz éves hülyegyerek leülne a zongorához pötyögni, és sikerülne kibontogatnia a moll hármashangzatokat, iszonyatosan igénytelen, ótvar, giccses tróger zene. ráadásul a hangszerelés és maga a kompozíció is olyan hihetetlenül igénytelen, hogy arra szavak nincsenek. vezetőhangokat kettőz állandóan, hihetetlenül gagyi szintetizátor hegedű szól a háttérben oktávban duplázott dallammal, és mindennek a tetejében az egész szám tartalmaz kb. tizenhat taktus megírt zenei anyagot. poén, hogy ilyen igénytelen, unalmas, öt perc alatt összecsapott gagyikat hallgatsz, és leunalmasozod a jazz-t, de látható, hogy te és a zene, az nagyon két különböző világ.
az ilyen traveszti kingek pedig megmutatják, hogy hová vezet az, hogy minden suttyó trailertrashnek lehetnek midiprogramjai és négy akkordbontás után zenésznek tartják azok, akik beleborzonganak egy mollhármas arpeggióba is. ősemberi színvonal, csak az ősemberek zenéje izgalmasabb ritmusokat tartalmazott mint ez a tömény hányadék.
egek, egész életemben miles davist hallgattam, coltrane szólókat írogattam le és gil evans hangszereléseket tanulmányoztam, s mindeközben nem is vettem észre, hogy nem nőttem fel richard cleydermannhoz :DDDDDDDDDD
illusztrálva. én ezt hallgattam gyarló módon:
https://www.youtube.com/watch?v=BqwjUtf0bas
de nem vagyok sajnos eléggé felnőtt ehhez:
https://www.youtube.com/watch?v=gfsgXJQ0ebU
mondom, hogy te és a zene az nagyon különböző tőről fakadó dolgok :DD
igen, ez tényleg mindent elmond. minél büdösebb a szar, annál több légy van rajta :DD
te komolyan az alapján választasz zenét, hogy hány debil hallgatta meg? :D akkor neked justin biebert és psy-t kell hallgatnod. annyi légy nem tévedhet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!