Mi az ami általában el szokott romlani egy gitár kombóban?
Használtan szeretnék erősítőt venni, csöves, tranzisztoros egyaránt a képben van, viszont mivan ha megveszem és 2 hónapra rá elromlik... nyilván garanciám nem lesz rá szóval meg kéne a javítatnom, szóval a kérdés, mi szokott leggyakrabban elromlani egy kombóban, megéri, és mennyire javíthatóak az ilyen hibák? Előfordulhat hogy teljesen tönkre megy és javíthatatlan lesz?
Még egy dolog: ha veszek egy erősítőt, és figyelembe vesszük hogy használt és nincs rá garancia, akkor mégis mennyivel olcsóbban éri megvenni? Úgy értem hogy pl ha újan az ára 750 euró, akkor 3 év után garancia nélkül mennyit ér használtan? (pont egy ilyen csöves erősítőt találtam előbb, újan 750 euró használtan 550)
Bármi.
Végoktranyó, csövek, elenged egy forrasztás, erre nincs értelmes válasz.
Javíthatatlan hiba nem nagyon van, ha csak nem valami nagyon "modern" cuccot veszel, ami hulladék SMD alkatrészekből van összerakva.
A reális ár pedig az új ár fele és háromnegyede között szokott lenni, állapottól függően.
De lehet, nem ezt írtam.
A mai "modern" erősítők lásd Behringer, de akár a legújabb Marshallok is olyanok belülről, mint egy PC.
Papírvékony, apró alkatrészek, javíthatatlan.
Lehet, csak egyrészt bonyolultabb, másrészt ehhez való speciális gyakorlat meg szerszám nem árt.
Egy barkácsboltos pisztolypákával nem nagyon fog menni.
Tapasztalatom szerint többnyire az SMD-s cuccokat inkább cserélik, mint alkatrész szinten javítják. Általában nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!