Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A DJ-k, akik majdnem minden...

LLJunior kérdése:

A DJ-k, akik majdnem minden hétvégén, vagy akár minden nap "zenélnek", hogyan védekeznek a zajjal, füldugóval, vagy hogy?

Figyelt kérdés

2015. máj. 16. 16:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Sehogy, szakmai ártalom a halláskárosodás.

Lehet hogy a jövőben lesz erre valami megoldás, még nincs.

2015. máj. 18. 14:28
 2/5 anonim ***** válasza:

van aki füldugóval

sokféle van

2015. máj. 18. 22:06
 3/5 anonim válasza:
100%

1.:

A dj pultok általában úgy vannak elhelyezve, hogy oda kevesebb hangerő jut mint a tánctérre. Emiatt romlik a pultban a hangminőség is, ezért úgynevezett monitor hangfalakat szoktak helyezni a dj mellé, ami tiszta hangot ad keveréskor, viszont le lehet halkítani amikor nem kell.

Én úgy gondolom hogy ez még nem elég.

2.:

A fejhallgatók amiket viselnek, csökkentik a külső hangerőt (bár típusfüggő hogy mennyire). Sokszor ez sem elég, mivel a fejhallgatót is kell valamilyen hangerővel hallgatni hogy jól lehessen dolgozni.

3.:

Ezért szoktak füldugót használni, amiket a fejhallgató alá a fülbe helyeznek. Fontos ezeknél hogy egy viszonylag sima hangképet adjanak vissza (tehát a "hagyományos" szivacs füldugók használhatatlanok).

4.:

Talán ezt a módszert használják a legkevesebben, de egy olyan fülhallgató/fülmonitor is jó megoldás, ami jelentősen csökkenti a kívülről beszűrődő hangok hangerejét (15-25 decibel zajcsökkentésről beszélünk itt, egy kicsivel több elérhető mint a füldugóknál.

Viszont sajnos sok dj-t látok még mindig, aki nem törődik eléggé a hallásának épségével (az első módszert nem alkalmazzák helyesen, a második nyilván adott), egyre hangosabban járatja a hangrendszert, a fejhallgatóját. Ezek után lehet csodálkozni ha észrevehetően el kezd romlani a hallása, sípol a füle, stb.

Azért is írtam ide kicsit részletesebben, mert remélem hogy egy pár kezdő is látja és elgondolkozik rajta.

2015. máj. 28. 12:59
 4/5 A kérdező kommentje:
igazad van szerintem is! en is szoktam 'dj-skedni' elegge amatorul de en is szoktam mondani hogy egy hangszorot se forditsanak felem.. fulesbol szoktam hallgatni..
2015. máj. 29. 16:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Buta válasz mind! Ha nem használnának füldugót baromi nagy halalláskárosodást szenvednének! Vannak füldugók olcsón és egyéni is. (fuldugo.hu)
2015. szept. 16. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!