A Rammstein melyik száma a legnémetebb, abban az értelemben, hogy a legjobban tükrözi a német kulturális gyökereket, filozófiát-költészetet-zenét?
Talán ez, de nem vagyok nagy Rammstein-rajongó.
Igen;a Rosenrot lenne az egyik választásom nekem is.DE nem biztos.
Benne van-e a Werther is?
Igen;az Ohne dich is lehet,abban viszont nem érzek Wagnert,ami talán hiányzik a németségből.
Lehet,hogy nincs is olyan,ami maradéktalanul jó lenne?
Én igazából kettőt tudnék javasolni.
A Seemannt, elsősorban inkább a lírai töltet miatt, elég versszerű, szimbolikus. De ha olyan igazi német kulturális gyökereket keresel, akkor a Dalai Lama, mindenképpen, ami Johann Wolfgang Goethe 1782-es "Der Erlkönig" című versét veszi alapul, arra referál.
Szerintem egy ilyen számot nem fogsz találni, nem is lehetne megírni ilyesmit...
Talán a Rosenrot, a Dalai Lama és a Hilf Mir az a három, ami együtt lefedi azt, amit keresel.
Köszönöm szépen.
Igen;az is lehet,hogy még nem írták meg,esetleg.De így is örülhetünk a meglévőknek;az jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!