Mi baja a gitáromnak?
Ha hammer on-t csinálok az 1. húron a 10. bundról a 12.-re akkor nem szól tisztán a hang, hanem olyan fura, zavaros. Ugyanúgy a 2. húron a 15.-ről a 17. bundra. De pl ha az elsőn a 11.ről csinálom a 12.-re akkor nem, csak ha a 10-ről csinálom akkor. Csak ezen a 2 húron tapasztaltam ezt, főleg abban a pozícióban amit leírtam, de más pozíciókban is hallható egy kicsit.
Egyébként ha külön játszom a hangot akkor tisztán szól mindegyik, csak a hammer on-nál van ez.
Készítettem róla egy videót hogy halljátok : https://www.youtube.com/watch?v=4OA-khOfz40
A gitár amúgy egy Iron label szériás ibanez, tremolóval. Mi lehet a baj? A húrok magassága? A bundok, esetleg a nyak hibás?
Már lassan 1 éve megvan a gitár, de nem igazám emlékszem, hogy ezzel baj lett volna, kb 1 hónapja tapasztaltam először, de mivel a szólózásba most kezdek csak belemerülni, eddig nem igazán játszottam abban a fekvésben.
Tisztában nem hallani, csak torzításnál.
Amúgy az előbb próbálgattam, és úgy tűnik hogy ha az összes húrt letompítom és csak az 1. tud megszólalni, akkor ha próbálom a hammer on-t, akkor jól szól... tehát mintha abban a frekvenciában berezegtetné a többi húrt (meg aztán első húron 10-ről 12-re ugyan az a hang mint másodikon 15-ről 17-re, szóval lehet tényleg vmi a frekvenciáva van..?)
Ez az "állítsd be a nyakat" meg "állíts a húrmagasságon" nagyon nem ajánlott annak, aki nem ért hozzá, főleg, hogy még pontosan nem is tudni, mi a baj.
Hogy egy-két bundnál furán szól, azon nem nagyon fogsz tudni ezzel segíteni, mert mindkét állítás nagyban befolyásolja az egész nyak hosszábban a dolgot...
Aki ilyen kérdést tesz fel, az aligha járatos a gitárbeállításban.
Az olyan válasz, ami erre bíztatja, nem igazán jó tanács.
Bocsánat, lemaradtam valamiről?
5# nem hiszem hogy a technikámmal van a baj, hiszen csak abban a 2 helyzetben csinálja azt, és ott midnig, sehol máshol nem...
A gitár beállítással kapcsolatban: nem vagyok gitártechnikus, de amikor megvettem a gitárt magam állítottam be, megnéztem egy csomó videót, meg elolvastam a kézikönyvet illetve ezzel kapcsolatos oldalakat, és akkor sikerült is beállítani, nem zörgött, a húr magasság jó volt, és ahogy említettem akkor nem tapasztaltam ezt a problémát.. de lehet csak elsiklottam felette...
Amúgy ti már tapasztaltatok konkrétan ilyen problémát?
Majd kicserélem a húrokat, és próbálok állítani rajta egy kicsit, ha nem javul meg akkor persze, elviszem technikushoz (csak alapból azért tettem fel a kérdést, hátha van vmi egyszerű megoldása)
5#-ös vagyok.
Próbálgattam. Néha sikerült nekem is előidézni (ne kérdezd hogy). Valószínűleg a többi húr átveszi a rezgést, TALÁN ez lehet a gond. De ha a kezed támasztod közben a húrokon, akkor nem lesz ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!