Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit ajánlotok? Pihentessem...

Mit ajánlotok? Pihentessem vagy még jobban?

Figyelt kérdés

Gitározok már lassan 1 és fél éve. Mindennap szoktam rajta játszani legalább 2-3 órát. És egy idő után kb. 1-2 hónap múlva elfáradnak az ujjam, és nem bírok olyan gyorsan egyik bundról a másikra ugrani.

Pihentessem ilyenkor az ujjaimat, vagy erőltessem őket még jobban?!

Ezt is alig bírtam legépelni. :)

A válaszokat köszönöm! :)

2015. márc. 28. 13:39
 1/10 anonim ***** válasza:
13%

én napi szinten 8-12 órákat gitározok és nem fáradnak, csak is estére.

de hogy 1 hónap múlva már ne tudjak játszani?

Pihentesd 1-2 napig hogy majd később újult erővel kezdhess neki megint én ezt tenném, bár még mindig nem teljesen értem hogyan lehetséges ez...

2015. márc. 29. 10:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Overlord te mást nem csinálsz napközben?Nem dolgozol?
2015. márc. 29. 11:23
 3/10 A kérdező kommentje:

Én még kezdő vagyok. :)

Idővel szerintem megerősödik, bár már jobb, hogy pihent egy napot.

Attól tudok gitározni, csak nem tudtam a gyorsabb zenéket például a Karib-tenger kalózait lejátszani. :) De lehet közrejátszott benne, hogy én is fáradt voltam. :)

A Canon in D viszont ment. :D

2015. márc. 29. 12:41
 4/10 anonim ***** válasza:

fontos hogy mindig legalább egy 10 percet nyújtsd az ujjaid, csinálj bemelegítő gyakorlatokat stb. neten találsz akármennyi gyakorlatot..

Ha nagyon fájnak akkor meg ne erőltesd nagyon, 1 nap pihenő elég ilyenkor.

Amúgy nekem akkor szoktak fájni ha túl sokáig vannak ugyanabban a pozicióban az ujjaim.. ha pl egy szám csak kvintekből áll és hosszú percekig játszom.. de ezt megint bemelegítéssel és gyakorolással ki lehet küszöbölni

2015. márc. 31. 18:49
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
2# válaszoló: valószínűleg még fiatal, így rengeteg szabad ideje van.. az átlag gyerek meg inkább játszik, számítógépezik stb. de ha ő tényleg ennyire szereti a zenét, akkor nem meglepő hogy annyit gyakorol, én már egyetemista vagyok de ha van időm, akkor én is egész nap gitározok.
2015. márc. 31. 18:52
 6/10 A kérdező kommentje:

A tenyerem görcsöl be a sok barrés számok után, de azt már kezdem megszokni.

A zene szerintem is értelmesebb időtöltés, mint a gépezés. :)

2015. márc. 31. 19:49
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, túl vagy-e rajta, szerintem mindenképpen megéri kísérletezni. Olyan kényelmesebb kéztartást találni, ami úgy könnyebb, hogy még nem akadályoz semmiben. Lehet, hogy a nyak fel-le és előre-hátra szögével is fogsz játszani, és lehet, hogy kicsit állítgatsz a hevederen is, hogy még jobb legyen. Nagyon jó persze az, ahogy tanítják, de pici eltérés, ami ráadásul az anatómiai jellegzetességeid minél jobb kihasználását keresi tulajdonképpen, feltétlenül megéri azt a kis devianciát. Igazán drámai javulás nem várható, de például a magasugró, aki már lassan angströmökre gyúr, még rosszabbul járt... :)
2015. márc. 31. 22:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Azért még a gitáron is múlik valamennyire. A fogólap görbülete, a nyak méretei és profilja sokat számít.

Nekem is van olyan gitár, ami abszolút kézreillik, másikkal meg kínszenvedés.

Érdemes lenne pár másik fajtát kipróbálnod.

2015. ápr. 1. 03:17
 9/10 A kérdező kommentje:

Most nyáron akarok venni másik gitárt, mivel ezt kb 2 éve kaptam.

A hangszerboltban kipróbálom majd mielőtt megveszem. :) Szerintem megfogják engedni. :)

2015. ápr. 1. 14:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Pesze hogy megengedik, nem voltam még olyan helyen ahol nem engedték volna.

Amikor az iskolám mellett volt a gitárbolt, szinte minden héten elmentünk gitárokat próbálgatni, akár óra latt is :D

2015. ápr. 1. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!