Mit ajánlotok? Pihentessem vagy még jobban?
Gitározok már lassan 1 és fél éve. Mindennap szoktam rajta játszani legalább 2-3 órát. És egy idő után kb. 1-2 hónap múlva elfáradnak az ujjam, és nem bírok olyan gyorsan egyik bundról a másikra ugrani.
Pihentessem ilyenkor az ujjaimat, vagy erőltessem őket még jobban?!
Ezt is alig bírtam legépelni. :)
A válaszokat köszönöm! :)
én napi szinten 8-12 órákat gitározok és nem fáradnak, csak is estére.
de hogy 1 hónap múlva már ne tudjak játszani?
Pihentesd 1-2 napig hogy majd később újult erővel kezdhess neki megint én ezt tenném, bár még mindig nem teljesen értem hogyan lehetséges ez...
Én még kezdő vagyok. :)
Idővel szerintem megerősödik, bár már jobb, hogy pihent egy napot.
Attól tudok gitározni, csak nem tudtam a gyorsabb zenéket például a Karib-tenger kalózait lejátszani. :) De lehet közrejátszott benne, hogy én is fáradt voltam. :)
A Canon in D viszont ment. :D
fontos hogy mindig legalább egy 10 percet nyújtsd az ujjaid, csinálj bemelegítő gyakorlatokat stb. neten találsz akármennyi gyakorlatot..
Ha nagyon fájnak akkor meg ne erőltesd nagyon, 1 nap pihenő elég ilyenkor.
Amúgy nekem akkor szoktak fájni ha túl sokáig vannak ugyanabban a pozicióban az ujjaim.. ha pl egy szám csak kvintekből áll és hosszú percekig játszom.. de ezt megint bemelegítéssel és gyakorolással ki lehet küszöbölni
A tenyerem görcsöl be a sok barrés számok után, de azt már kezdem megszokni.
A zene szerintem is értelmesebb időtöltés, mint a gépezés. :)
Azért még a gitáron is múlik valamennyire. A fogólap görbülete, a nyak méretei és profilja sokat számít.
Nekem is van olyan gitár, ami abszolút kézreillik, másikkal meg kínszenvedés.
Érdemes lenne pár másik fajtát kipróbálnod.
Most nyáron akarok venni másik gitárt, mivel ezt kb 2 éve kaptam.
A hangszerboltban kipróbálom majd mielőtt megveszem. :) Szerintem megfogják engedni. :)
Pesze hogy megengedik, nem voltam még olyan helyen ahol nem engedték volna.
Amikor az iskolám mellett volt a gitárbolt, szinte minden héten elmentünk gitárokat próbálgatni, akár óra latt is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!