Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mitől népszerű az éppen...

Mitől népszerű az éppen listavezető Uptown Funk?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag tetszőleges sablonszám lehetne a 80-as évekből. Én egy felhördülést vártam volna, hogy mit keres ez itt, 2015-ben. Vagy legfeljebb egy mérsékelt sikert, mert végül is jól szól a szám. De semmiképp nem többhetes listavezetést.

Azt még elfogadom, hogy a nagyközönség bármit bevesz, csak eleget legyen sulykolva, hogy "most ez a menő, most ezt kell szeretni". Az is világos, hogy x évenként el lehet adni ugyanazt.

De hogy a kritikusoktól is sok elismerést kap, ezt egyszerűen nem értem.

https://www.youtube.com/watch?v=OPf0YbXqDm0

2015. márc. 8. 00:13
 1/3 anonim válasza:
Ülj le, 1-es :D Most komolyan. Azért olyan nagy szám. mert nem az a tömeg zene vagy mondjuk a te szavaddal sablonszám ami mostanában megy a zenecsatornákon/rádiókban. kell a változatosság és ez a zene pont azt hozza el nekünk. :) (és mi az, hogy mit keres itt? Akkor már a ruháid 90 százalékát dobd már vissza a 70-80 és 90es évekbeazt hiszed azok nem ismétlések?) a Mult divatja mindig ismétlődik akár zenében akár ruhában.
2015. márc. 8. 19:13
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Sok régi zenét és stílust kedvelek, de épp a popzenei hullámoktól várom az újat, a frissítést. Ha régit akarok, előszedek egy Best of 80s válogatást.

A legtöbb hasonló próbálkozásra lehúzás a reakció, hogy poros, mint egy ódon szekrény, ezt a stílust régesrég kifacsarták, az ilyesmi a retró bulikba való, stb.

Nem értem a mechanizmust, hogy időnként mitől van kiragadva és a végletekig sztárolva egy-két nagyon régi hangzású zene. A Get Lucky is ilyen volt.

2015. márc. 8. 22:29
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Már lekerülhetne a listákról szerintem, mivel unalmas, hogy minden nap 60x leadják a rádióban. Egyébként meg kérdező, veled értek egyet, ez egy teljesen átlagos funk sablonszám lehetne a 80as évek közepéről valami noname fekete funkbandától. Ráadásul valahonnan nagyon ismerős nekem a szám, csak nem jöttem még rá kitől lopkodták össze Marsék az Uptown funkot. A kritikusok szavára meg nem lehet adni, őket pénzelik, hogy sztároljanak valakit.

80-as évekbeli funknak éppenséggel elmegy, de a 2015-ös trendek közt egy ilyen szám nem éppen trendi, csak azzá tették.

2015. aug. 9. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!