Klasszikus gitárra szabad felrakni fémhúrt?
Figyelt kérdés
Ha nem, miért nem?#klassz. gitar
2015. febr. 23. 20:34
1/5 anonim válasza:
Én úgy tudom kalsszikus gitárra nem, mert maghajlik a nyaka a fémhúrtól. Akusztikusra lehet...
3/5 anonim válasza:
A klasszikus is akusztikus. Western gitárra (fémhúrosra) lehet feémhúrt rakni, sőt igazából hülyeség arra nylon húrt rakni nem is láttam még olyat. Klaszikus gitárra (nylon húros) nem ajánlatos fémhúrt tenni mert meghajlítja a nyakat sőt akár el is törheti. Mégegyszer tisztázzuk. Csoportok most egyszerűsítve: Elektromos és akusztikus. Akusztikuson belül klasszikus és western.
4/5 anonim válasza:
Azt elfelejtettem kifejteni mi az az akuszikus gitár. Olyan gitár ami hangszedő nélkül is normálisan szól úgyanis a rezonátor doboz teste felerősíti húrok rezgéseit. Persze lehet bele rakni hangszedőt csak akkor elektro-akusztikus gitár lesz
5/5 anonim válasza:
LOL, én gyerekkoromban feltettem egy fém húrkészletet a klasszikus gitáromra, pár hét múlva elhajlott a nyaka, feljött a húrláb és szép árkok keletkeztek a hangolókulcsokon, ahol feltekeredtek a húrok. Mondjuk nem volt rossz hangja, de tanultam az esetből:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!