Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Ki és MIÉRT szereti a komoly...

Ki és MIÉRT szereti a komoly zenét?

Figyelt kérdés
Azon kívül hogy nyugtató? Miért szeretitek? felsorolnátok egy pár okot köszi!:D 16/L
2015. febr. 5. 21:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Te miért szereted és mi a kedvenc számod?
2015. febr. 5. 22:06
 2/7 sándorjános ***** válasza:

Nem csak nyugtató lehet.

A megközelítésem sznobként hathat, de nem tudok más indokot:

Szeretem a frisset, nem szokványost és autentikust megtapasztalni, megélni. Annyi zenét hallgattam a mostani populáris stílusokban, hogy csak ritkán érzek valamilyen felsőbb, erős tudást, ami megnyilatkozik a zenén keresztül. Minden olyan egyforma és stílszerű.

És ha populáris stílus, akkor se a hétköznapiakkal foglalkozom, hanem olyanokkal akikben érzek némi stílust, átgondoltságot.

2015. febr. 5. 22:16
 3/7 anonim ***** válasza:
A komolyzene csak huszonéves kortól kezdett érdekelni, mert talán akkorra fejlődött ki annyi zenei érzékem, hogy már tudtam valamennyire értékelni.
2015. febr. 5. 23:14
 4/7 anonim ***** válasza:
Mert szép, művészi, nyugtató. Mindig jobban szerettem a komolyzenét, mint a popzenét, mert ez képes belőlem érzéseket, méghozzá pozitív érzéseket kiváltani, míg a popzene semmit.
2015. febr. 6. 00:25
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi, tudtok még?:D
2015. febr. 6. 08:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Mármint miért szeretem jobban, mint a könnyűt?

Ötletesebbek az akkordmenetek és a dallamok, a "számok" átgondoltabban vannak felépítve, a csúcspontok erőteljesebbek, a motívumok/témák jobban ki vannak használva és jobban is kapcsolódnak egymáshoz.

2015. febr. 6. 18:00
 7/7 galasa válasza:

A könnyűzenében alapból mondjuk 4- 5 szólam van. Egy komolyabb hangszerelés esetében néha több.

Egy szimfónikus zenekarban például sokkal számottevőbb. De ha csak egy egyszerű triót veszünk, (hegedű, zongora, cselló) akkor is sokkal bonyolultabb a mű, mint egy könnyűzenei slágernél. Utóbbi sokkal egyszerűbben befogadható, az előbbihez inkább meg kell érni, általában, van akinél ez az "ösztön" szinte azonnal kialakul, valakiben csak idősebb korára, és van, aki egész életében rockrajongó marad...

Ezt csupán az Európai, nyugati zenekultúrára értem, pedig van több is a világon.

Mozart rajongó lettem, de előtte a Blues és Eric Clapton volt vagy 25 évig...

dec. 10. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!