Tremolós gitár, húrcsere, áthangolás?
Nah szóval, az a helyzet, hogy tremolós gitárom van, és néha-néha szeretném váltogatni a hangolásokat, viszont pl ha E-ben be van jól állítva, akkor ha átrakom D-be, akkor ugye át kell állítanom a rugókat, meg lehet hogy a nyakat is, és a húrok is lazábbak lesznek.
Szóval én úgy szeretném, hogy ne kelljen semmit állítani, se a rugókon, se a nyakon, és a húrok feszessége is ugyan olyan maradjon mint E-ben.
Szóval ehhez nyilvánvalóan vastagabb húrok kellenek. A kérdésem pedig az lenne, hogy tudtok e abban segíteni, hogy ha pl 2 hangal lejebb hangolok, akkor mennyivel kell vastagabb húr, ha 3-al lejebb akkor mennyivel stb. szóval a lényeg az lenne, hogy ne kelljen 10 féle húrt vennem, ahhoz hogy ezt magam kitapasztaljam...
A jelenlegi húrjaim: D'Addario EXL125 (9-11-16-26-36-46) és az van ráírva h 93.18 LBs, gondolom ez a teherbírása, vagy vmi ilyesmi. Ezt használom E-ben.
Szóval ha pl D-be akarom hangolni, akkor mennyivel vegyek vastagabbat?
Most vettem próbaképp egy EXL115 (11-14-18-28-38-49) 117.1 LBs szettet, de még nem raktam föl.
Nem lehet megmondani, de pont olyan soha nem lesz, mindenképpen kell majd állítgatni.
Félhanhonként kb eggyel nagyobb vastagság kell.
azzal tisztában vagyok hogy kell majd állítani, de én ezt a minimálisra szeretném csökkenteni.
És ne mondj olyat hogy nem lehet, mert ha itt valaki nem tud segíteni, akkor úgyis magamtól kell már rájönnöm. Szóval nem halálpontosan, de úgy kb csak tudja vki
D-re 52es? Hát akkor ha lejjebb hangolok akkor má 60ast tegyek lol.
Ne írj inkább semmit ha nem tudsz hasznosat.
Standard E: 9/10
Drop D/D: 11,akár esetleg 10
Drop C/C: 11/12
Drop B/B: 13
Persze vannak hybrid készletek is ami olyan hogy felső 3 húr 10és készlet a 2. És 3. Legmélyebb húr 11és készlet a legmélyebb pedig 12es...
Én is ilyet használók,sok hangolashoz jó,legjobb az ernie ball cobalt hibryd.
Csak ajánlani tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!