Hogyan tudnék jól imprózni gitárral? (a lentieket is olvas eld plz mielőtt válaszolsz)
Figyelt kérdés
mint pl az Iron Maiden.
a gitártanárom akihez régen jártam belémtuszkolta a pentatonskálát (és annak a kisebb ágait), meg a dúr,mol skálát, és mondta hogy ezek között a hangok között kell variálni...
na én most leragadtam a pentaton skálánál hogy beleviszek jazzes húzásokat és kész, egyszerűen nem tudok váltani, nem tudok semmi harmóniát belevinni, ha molban próbálkozok akkor csak lépcsőzök a hangok között nem jönnek össze sikeres dallamok, hát dúrban?... inkább arról ne is beszéljünk elég pocsék dolgok jönnek ki...
2010. febr. 7. 00:22
1/2 anonim válasza:
Tanulj meg meglévő szólókat, indulj ki azokból! Inspirálni fognak.
2/2 anonim válasza:
Tanulj meg szekvenciákat, frázisokat, forgókat és azokat összekötni. Ne fel-le lépkedj, és ne monoton ritmusban játssz. Ha elektromos gityón nyomod, a legfontosabb szerintem a nyújtás és a vibrátó. Az előttem író azt mondja, tanulj meg kész szólókat és szerintem tök igaza van! Azokban minden benne van, amiket az elején írtam plusz van bennük zene is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!