Gitározáshoz mit kell tanulnom, ha csak éneklés közben (zenei aláfestésként) szeretnék játszani?
Figyelt kérdés
Szolfés is kell, vagy ha megtanulom az alapokat (pl akkordok, pengetés, hangolás ... ) akkor az is elegendő lenne?2015. jan. 2. 23:27
1/10 anonim válasza:
Saját szórakoztatásra/baráti körben, bulikhoz nem kell szolfész, csak amiket leírtál + nem árt, ha megtanulsz TABot olvasni.
2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! Igen csak itthon , családom barátaim körében szeretnék. Lehet, hogy kicsit ciki megkérdezem de mi az a TAB amit említettél?
2015. jan. 3. 09:29
3/10 anonim válasza:
Hasonló mint a kotta csak ezt egyszerűbb olvasni :D A hangok lefogásának helye van megadva számmal, de itt is ugyanúgy jelölve van a ritmus és a technikai dolgok.
4/10 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi a segítséged! Te amúgy gitározol?
2015. jan. 3. 10:09
5/10 anonim válasza:
Első vagyok, és igen. Ha beírod hogy gitár-tabulatúra, hogy olvass TAB-ot? hasonlók akkor jó dolgokat dob ki.
Valamint nagyon ajánlom a Muszty-Dobai féle Gitáriskola könyvet.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi! A könyvet okvetlen meg fogom nézni! :)
2015. jan. 3. 11:02
7/10 anonim válasza:
3#-as vagyok és gitározásnak nem nevezném amit csinálok, de szoktam néha pötyögni :D A Muszty-Dobai könyv valóban jó. Ajánlom még a Phil Capone féle akkordos könyvet.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Rendben, annak a könyvnek is utána fogok nézni. Ti jártok tanárhoz, vagy valahova ezt tanulni? Komolyan ez lesz az utolsó kérdésem! :)
2015. jan. 3. 12:35
9/10 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Anno jártam zeneiskolába, de nem gitározni. Ez pár éve jött amikor öcsém kapott egy gitárt és elkezdtem rajta én is játszogatni magamtól, de nem sokra jutottam vele :D
10/10 anonim válasza:
Itt az első és harmadik:
Tanárnál kezdtem, ahol akkordokat és pengetést tanultam, de abba kellett hagynom. Amivel viszont (szerintem) sokkal egyszerűbb volt az otthoni tanulás. :)
De a M-D Gitáriskola ugyanolyan, mintha tanárnál tanulnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!