Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitározáshoz mit kell tanulnom...

Gitározáshoz mit kell tanulnom, ha csak éneklés közben (zenei aláfestésként) szeretnék játszani?

Figyelt kérdés
Szolfés is kell, vagy ha megtanulom az alapokat (pl akkordok, pengetés, hangolás ... ) akkor az is elegendő lenne?

2015. jan. 2. 23:27
 1/10 anonim válasza:
Saját szórakoztatásra/baráti körben, bulikhoz nem kell szolfész, csak amiket leírtál + nem árt, ha megtanulsz TABot olvasni.
2015. jan. 3. 01:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! Igen csak itthon , családom barátaim körében szeretnék. Lehet, hogy kicsit ciki megkérdezem de mi az a TAB amit említettél?
2015. jan. 3. 09:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Hasonló mint a kotta csak ezt egyszerűbb olvasni :D A hangok lefogásának helye van megadva számmal, de itt is ugyanúgy jelölve van a ritmus és a technikai dolgok.
2015. jan. 3. 09:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi a segítséged! Te amúgy gitározol?
2015. jan. 3. 10:09
 5/10 anonim válasza:

Első vagyok, és igen. Ha beírod hogy gitár-tabulatúra, hogy olvass TAB-ot? hasonlók akkor jó dolgokat dob ki.

Valamint nagyon ajánlom a Muszty-Dobai féle Gitáriskola könyvet.

2015. jan. 3. 10:47
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi! A könyvet okvetlen meg fogom nézni! :)
2015. jan. 3. 11:02
 7/10 anonim ***** válasza:
3#-as vagyok és gitározásnak nem nevezném amit csinálok, de szoktam néha pötyögni :D A Muszty-Dobai könyv valóban jó. Ajánlom még a Phil Capone féle akkordos könyvet.
2015. jan. 3. 11:54
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Rendben, annak a könyvnek is utána fogok nézni. Ti jártok tanárhoz, vagy valahova ezt tanulni? Komolyan ez lesz az utolsó kérdésem! :)
2015. jan. 3. 12:35
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Anno jártam zeneiskolába, de nem gitározni. Ez pár éve jött amikor öcsém kapott egy gitárt és elkezdtem rajta én is játszogatni magamtól, de nem sokra jutottam vele :D
2015. jan. 3. 13:00
 10/10 anonim válasza:

Itt az első és harmadik:

Tanárnál kezdtem, ahol akkordokat és pengetést tanultam, de abba kellett hagynom. Amivel viszont (szerintem) sokkal egyszerűbb volt az otthoni tanulás. :)

De a M-D Gitáriskola ugyanolyan, mintha tanárnál tanulnád.

2015. jan. 3. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!