Adatok a különféle pickupokrol?
Szeretnek kifejleszteni egy saját pickupot, kemény rockra,metalra.
Egy újításra gondoltam:
Olyan humbucker aminek az "álló" mágnesei alatt egy "fekvő mágnes" található,így a zajmentesseg garantált.
Honnan tudnék a többi pickuprol több információt szedni?
Esetleg miyen tekercselesi modot válasszak?
Milyen mágnest használjak?
A mágnes erőssége csak egy tényező. Amúgy nem feltétlenül jó a minél erősebb mágnes.
Nem véletlen, hogy a neodymium mágnesek nem nagyon terjedtek el a hangszedőkben.
Nem feltétlenül az erős mágnes a titka... erre találták ki az aktív hangszedőket vagy a "hot" meg "overwound" humbuckereket. De modhatnám a Lace Alumitone Deathbuckert is.
A túl erős mágnes már a húr rezgését is hátrányosan befolyásolhatja.
Feltéve, ha már van benne gyakorlatod és tisztában vagy azzal, mit csinálsz és megvan hozzá a megfelelő anyagod és szerszámod.
Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy ebből nálad nem sok adott.
Akkor képzavarok eltüntetése végett:
A humbucker csak egyforma menetszámok mellett teljesen zajmentes.
A három mágneses megoldásodban semmi újítás nincs, ugyanis
ad1: ilyen nincs, hogy "két szélső, meg egy fekvő mágnes". Mágnesek polaritását és tekercsfázishoz való viszonyát vesszök figyelmbe tervezéskor.
Másrészt meg ilyen 3 mágneses szedőket gyártanak.
Keress rá, pl a vox.
"a másik hogy én nem alnico 5 mágnest fogok használni,hanem erosebbet"
A metál pikapok általában AlNiCo5-ös mágnessel készül, a magas dinamikája miatt.
Esetleg extrémebb high gain szedők kerámia mágnessel, de az meg csak zúz, semmi dinamika.
Üdv, előző voltam piköpöket (is) tervezek, építek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!