1/6 anonim válasza:
Valószínűleg nem.
A lantnak teljesen más a húrozása és hangolása.
2/6 A kérdező kommentje:
De a lanton is 6 húr van. Legalábbis, amiket láttam képeket, azokon 6 húr van.
Az akkordok ugyanazok.
De javítsatok ki, ha nem így van, mert még nem volt a kezemben lant. :D
2014. dec. 27. 11:40
3/6 anonim válasza:
Most vitakozni akarsz? Inkább tájékozódj. Google a te barátod is.
4/6 A kérdező kommentje:
Dehogyis akarok vitatkozni. :D Csak kíváncsi vagyok, mert ha igen, akkor lehet, hogy szerzek egy lantot. :) Gitáron tudok játszani, azért kérdeztem. :)
2014. dec. 27. 12:22
5/6 anonim válasza:
De még mindig nem értem, miért nem nézel utána? Elég jól láthatók a különbségek. Legalább annyi erőfeszítést tegyél, hogy elolvasod a wikipédiát róla...
6/6 anonim válasza:
Aki kicsit haladóbb az igen, tud lantozni. Lant-gitár közötti különbség a terc helyzete (G helyet fisz a gitáron) valamint a kórusok (duplahúrok). re-entrant hüvelykujjal szoktak lantozni, mivel körmök nélkül így szebb a hangja, a technika pedig laza jobb kéz, mintha pengetőt tartanál. csak a P,I,M ujjakat használod. A barokk lant más tôszta ott D durra szoktak hangolni, vagyis az első 7 húr D durr, a többi zengőhúr pedig skálára hangolt. ezen már tabulatúra nélkül nehezen boldogulnak a gitárosok. Azért van a gyakorikérdések, hogy ne kelljen guglizni, wikizni, segítsük egymést! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!