Tönkremehet ettől egy csöves erősítő?
Helló! Az én tapasztalatom csövessel, mégpedig ezzel [link] 100watt cső és 400w Ashdown bass ládát használok hozzá, basszusgitárhoz. Tény hogy a csöveket cserélni kell, ha elhasználódtak, Mullard gyártmány bejött nekem. Szép tiszta hangzás, viszont kellenek hozzá pedálok meg kütyük amik általában vannak gitárerősítőn (reverb, valami torz stb.)
Régebbi csöves márkákat nézhetsz, sőt még EAG vagy BEAG gyártmányút vagy ECHOLETTE SELMER stb. keresgélni lehet. A kimenőtrafó legyen jó akkor egyész szépen újra lehet pakolni, vagy pakoltatni a gépeket. A régi csövesek papírmembránjai ha jók akkor kiváló, de egy kvázi fiatal dinamikusabb ládával nem lehet bajod.. E holmim gitárral és baszussal is kitűnően lehet hajtani..
kb ennyi...
Az attól függ hol használod. Otthonra elég egy 50w csövesből de ennyi kell is. Stúdióba inkább kisebbet ajánlott de én nem hiszem hogy ennek lenne igazán valami értelme. Szerintem ez marketingfogás. Elsőre nem tetszett a néhány vattos csövesek hangja. Természetesen korabeli alkatrészekből összebányászva egy pacsirta rádió hangjával szépen szólna. De hiába írják rá hogy Germany, akkor is kínai cucc a belvilága sajnos.
Tavaly inkább építettem magamnak egy 60w fullcsövest és azzal meg vagyok elégedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!