Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy tudom gyorsítani az...

Hogy tudom gyorsítani az ujjaimat gitározáshoz?

Figyelt kérdés

komolyabb szólókat szeretnék játszani de nem elég gyorsak az ujjaim hozzá, van erre valami módszer hogy gyorsítsuk vagy gyakorlás gyakorlás gyakorlás??

18/F

Főleg BVB számok szólói és intróit szeretném játszani.

2014. dec. 21. 16:32
 1/4 anonim ***** válasza:

mindent meglehet tanulni úgy hogy megtanulod lassan, és addig gyakorlod amíg megy gyorsan... viszont gyors szólóknál ez ritkán működik, mert csomó technika van amit nem lehet külön gyakorlás nélkül megtanulni..

Nem ismerem azt a bandát, de feltételezem használnak tappingot, sweep pickinget, legato-t stb stb. ami mind egy technika amivel külön kell foglalkozni.. tehát nem kezdheted úgy hogy egyből tanulod a gyors nehéz szólókat, mert abból úgy sem lesz semmi.. tanulnod kell a zeneelméletet, skálákat, improvizálást, kül. technikákat, és sok sok gyakorlás után már pik-pak megtudsz tanulni bármit... mert ha most hallod h milyen technikát, skálát stb használ a számban, és van gyakorlatot velük akkor könnyen megy.

Pl elején tuti megtanultad az alap akordokat, így ha látsz/hallasz egy számodra tök új számot, amiben használják, akkor egyből tudod hogy mit kell lefogni, és ha van egy szám amiben van 4 akord, akor 2 perc alatt megtanulod. De ha nem ismered az akordokat, akkor akár órákig is gyakorolnod kell, hogy memorizáld őket, megtanuld hogy kell lefogni, gyakorold a váltásokat stb stb szóval érted amit mondok, ha megvan hozzá a megfelelő szintű tudásod akkor könnyedén megy, de ha nem akkor értelmetlen vesződni vele

2014. dec. 21. 17:58
 2/4 GomalFace ***** válasza:
...vagy ha ezeket már nagyjából tudod, akkor a Guitar Speed Trainer programmal tudod gyakorolni őket. Egyre nehezedő gyakorlatsorokat ad egyre gyorsabb tempóval, mindenféle technikában. Persze nem máról holnapra leszel vele gitáros, de sokat segít.
2014. dec. 21. 21:21
 3/4 anonim ***** válasza:

jah, lehet kicsit félreértettelek, ha neked már csak a gyorsasággal van bajod és a technikai, elméleti része már megvan, akkor legyegyszerűbben metronómmal növelheted a gyorsaságod.

Egyszerű, beállítasz egy tempót, ami könnyedén, erőlködés nélkül megy, és ezt fokozatosan növeled.. arra vigyázz h ne növeld túl sokat egyszerre, mert annak az lesz a vége hogy nem lesz tiszta, könnyed a játékod... én pl a Master of puppets itróját úgy tanultam, h beraktam 170bmr-re a metronómot, aztán minden nap 1-2 bpm-et növeltem rajta.. így kb 1-1.5 hónap alatt el tudtam játszani normál sebességen (ha gyorsabban emeltem volna a sebességet, akkor valszeg hamarébb elértem volna a kívánt sebességet, viszont akkor sokkal nehezebb lett volna)

2014. dec. 21. 22:59
 4/4 anonim ***** válasza:
ÉN nem értek teljesen egyet az előttem szólókkal, úgy gondolom, hogy nem ez a legjobb gyakorlás metronome-mal, hanem az, hogy gyakorolsz egy kisebb szólamot nagyon nagyon lassan háromszor, aztán meg egyszer olyan gyorsan amilyen gyorsan csak tudod, és így sokszor három lassú egy gyors. Nekem ez vált be mert mindig megakadtam egy tempónál nem tudtam tovább gyorsítani, és ezzel a módszerrel gyakorlatilag "kitisztítottam" a játékomat. Szerintem próbáld meg mind2-őt és ami jobban beválik azt használd :D
2014. dec. 22. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!