Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mi kell a gitározáshoz?

Tomika888 kérdése:

Mi kell a gitározáshoz?

Figyelt kérdés

Mármint mennyi idõ alatt lehet megtanulni, kell-e elõtte szolfézsra járni? Nem szeretnék olyan magyon profi lenni, csak olyan alapszinten szeretnék megtanulni :)

Elõre is köszönöm a válaszokat.

2014. okt. 7. 20:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Soha nem lehet megtanulni, szolfézsra pedig nem kell járni.
2014. okt. 7. 21:44
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem kell szolfézs, de az alap zenelmélet nem árt.

És hogy mennyi idő alatt, az teljesen egyedi, van, aki pár hónap után már játszogat számokat, van, akinek egy év is kell.

2014. okt. 7. 22:13
 3/9 anonim válasza:

Az idő teljesen egyedi, a szolfézs pedig attól függ, milyen műfajban szeretnél játszani. Én anno jártam szolfézsra, mert klasszikus gitárt tanultam. Szerintem te is kezd azzal, mert az a technikákra és még az alapokra is megtanít.

Előre is sok sikert!

2014. okt. 8. 16:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem meg elkezdeni a legegyszerűbb. Az alapokat nagyon könnyű megtanulni, a gond később jön amikor már egyre bonyolultabb a dolog.
2014. okt. 9. 17:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Kérdés, ki mit nevez konkrétan alapoknak. :)
2014. okt. 9. 17:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát én többféle kezdő tutoriálból tanultam egyszerre, és alapoknak az összesben először 1-2 akkordot tanítottak meg. Ahhoz h megnézd hogy kell lefogni, meg gyakorold a váltásokat nem kell tanár.. csak gyakorolás.

Meg pl kromatikus ujjgyakorlatok is mindegyikben voltak, hiszen azok is fejlesztik a koordinációt, az ujjak erősségét stb.. a gitár tanár is lényegében csak ezeket tanítaná.

Szóval szerintem ezek a dolgok mind nagyon mechanikusak. Megnézed a videóban hogy csinálja, aztán cask leutánzod, gyakorlod. Tanárra akkor van szükség amikor már olyan dolgokat akarsz tanulni amik nem annyira objektívek.. pl pont mint a skálázás, szólózás, improvizáció és az olyan dolgok amiket nem olyan egyszerű megérteni. De a legnagyobb haszna a tanárnak abban van, hogy abban segít ami nem megy jól. És ha már játszol egy ideje akkor tudod mik azok, de ha nem akkor meg lehet olyat tanít, amit magad is könnyen megtanulnál.

Ez az én véleményem, főleg azon alapul, h egyik haver ugyan akkor kezdett el gitározni, mint én de ő már kb 1 év után járt tanárhoz, én meg nem és nincs sokkal előttem, valamiben persze jobb, de valamiben én vagyok jobb. Persze itt több faktor van (pl h mennyit gyakorolsz stb) ami miatt nem lehet csak így 2 embert összehasonlítani... de nekem ez a tapasztalatom.

Szerintem amúgy fontosabb a tanárnál, az hogy minnél előbb csatlakozz valakikhez, mert úgy fejlődsz a legjobban ha másokkal játszol. Backingtrackra nyomni vagy élő dobossal nem ugyan az.

2014. okt. 11. 13:05
 7/9 anonim válasza:
Nekem van egy osztalytarsam aki 11 evesen kezdte tanulni,onalloan (nem ment gitar orakra)most 14 eves s nagyon szepen gitarozik szebben mint egy fiu(csak az osztalyobol 14 eves o is 11 evesen kezdte) aki jar gitar oakra.Megkerdeztem mennyi ido kellett ,hogy megtanulja (en is a remenyeim szerint decemberben kapom meg a gitaromat) o azt mondta ,h ugy egy honap alatt megtanulta s meg egy ev kellett ,h megtaulja hangzas utan minden eneket eljatszani.Szerintem pont ennyi ido kell a gitar tanulasahoz jah...a szamitogep a legjobb tanar. :) Remelem segitettem :)
2014. okt. 13. 16:08
 8/9 anonim ***** válasza:
LoL.
2014. okt. 13. 16:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez teljesen egyéni, van, akinek gyorsan megy, van, akinek nagyon lassan. Nincs általános recept.

Van, akinek nem kell tanár, másnak meg a számítógépes tanulás nem megy. Előre nem tudható.

Arról nem is szólva, hogy egy viszonylag kezdő nem is igazán tudja megítélni, mi az a szint, ami jónak számít.

Mindenesetre némi egészséges önkritika inkább használ, mint az "én egy év után már király vagyok a gitáron" jellegű túltengő önbizalom. Szerintem.

2014. okt. 13. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!