Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Dobolni mennyire nehéz megtanu...

Dobolni mennyire nehéz megtanulni?

Figyelt kérdés

Gitáros vagyok, de szeretnék legalább alapszinten dobolni is megtanulni.. mivel legtöbb időmet gitározásra fordítom, ezért úgy gondolom kb 1 napi 1 órát tudok majd dobolással foglalkozni.. szerintetek így kb milyen ütemű fejlődés várható (nyilván egyénfüggő, de saját tapasztalataitok alapján válaszoljatok)?

És mennyire tér el a gitáron való tanulástól? Milyen módszerrel lehet leg effektívebben megtanulni? Elég ha csak netről tanulgatom a számokat? Vagy esetleg a dobolással kapcsolatos zeneelméletet is kell tanulnom?

én am úgy gondolom egyszerűbb mint a gitározás, mármint szerintem ha már tudni fogok 1-2 számot, meg technikát, akkor könnyedén tudok improvizálni.. mivel nincsenek konkrét hangok, tehát nem kell foglalkozni skálákkal stb.

am kezdésnek úgy gondoltam, hogy nem egy egész dobszettet veszek, hanem mondjuk 1 pörgődobot, 1 cintányért esetleg egy lábdobot... még nem igazán döntöttem el pontosan mit/hogy, de lényeg hogy csak 1-2 dolgot, mert szerintem elkezdeni azon is elég lesz, aztán meg majd egyenként veszek hozzá dolgokat...(meg így egyből elkezdhetném, dobszettre még spórolnom kéne)

2014. dec. 14. 16:54
1 2
 11/12 Fleshgod Apocalypse válasza:

I lost control...

Tehát mégegyszer: https://www.youtube.com/watch?v=tNg_9b8FBhA

Itt a link, csak a Ctrl billentyűm kicsit kopott.

2015. jan. 21. 20:17
 12/12 A kérdező kommentje:
am amikor kiírja hogy hány bpm, akkor azt hogyan csinálja? Mármint metronómot használ hogy tudja pontosan milyen tempóban kell, vagy csak úgy nagyjából írja oda ?
2015. jan. 21. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!