Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Üveghangok gitáron?

Üveghangok gitáron?

Figyelt kérdés
A mesterséges üveghang az amikor a megjelölt helyeken nem nyomom le teljesen a húrt, csak épp hogy rajta van?.Ezeket csak azokon a helyeken lehet létrehozni ahol megvan jelölve a nyakon? (3,5,7,9,12 stb.)Vagy mindenhol?
2014. dec. 13. 22:22
 1/3 anonim ***** válasza:
41%
2014. dec. 14. 15:55
 2/3 anonim ***** válasza:
72%
Mindenhol meg lehet csinálni, de bizonyos helyeken könnyebb. A legkönnyebb egyértelműen az oktávnál (12. érintő), de szerintem az 5.-nél és 7.-nél sem nehéz, meg értelemszerűen a 17.-nél és 19.-nél is ez a helyzet.
2014. dec. 14. 16:14
 3/3 anonim ***** válasza:

szerintem az a természetes üveghang (angolul natural harmonic), bár lehet hogy tévedek. És szerintem nem lehet mindenhol, ahogy az egyik válaszoló írta, csak bizonyos helyeket. És a lényeg, az hogy milyen arányban van felosztva a húr. Pl 12 bundnál pont a felénél van, de pl a 7. bundnál ugyan az a üveghang van mint a 19.-nél, mert ugyan olyan arányba osztod vele föl a húrt, csak fordírva, és ez így van a többinél is. Legkönyebb amúgy a 12. 7. és 5. bundnál, aztán még szoktam néha használni a 9. és a 3. bundnál is, de nálam az csak akkor halható ha torzításon van, és pl akkor is csak a G-n szokott sikerülni. (lehet a technikám rossz, vagy a gitár)

Szerintem a mesterséges üveghang (angol pinch harmonic) az amikor rendesen lefogod a húrt, megpengeted és utána egyből egy kicsit hozzáérsz a hüvelykujjaddal, így olyan "sikító" hangon szólal meg a gitár.. ezt viszont szinte bárhol meg lehet csinálni. Pl Zakk Wylde szinte minden számában használja.

Amúgy Dimebag Darell értett ezekhez nagyon jól, a tremolóval kombinálva iszonyat durva dolgokat művelt velük.. ahogy ő csinálta a divebomb-okat, nekem még mindig csak néha sikerül (amikor bal kezeddel pl csinálsz egy pull off-ot a 3. bundon és ezzel párhuzamosan lenyomod a tremoló kart, majd az ujjadat a 3. bund fölé helyezed így "aktiválod" az üveghangot, aztán meg csak játszol a karral)

2014. dec. 14. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!