Ha a zene hatással van az életünkre és a világnézetünkre, akkor mire vezeti a gondolkodasomat, ha Linkin parkot hallgatok?
Tul sokat látogatod a Gondoltad volna? oldalt.
Amúgy szerintem egyénfüggő, én imádom a Linkin Parkot és boldoggá tesz, ha hallgathatom.
Hmm ez egy érdekes dolog.
Nem azt mondja, hogy a hangulatodra, az érzelmeidre, hanem az életünkre és a világnézetünkre.
Ez számomra csak azért érdekes, mert egy zene csak abban az esetben tud hatni a világnézetemre, ha
1) van benne szöveg
2) értem a szöveget
3) olyan szövege van ami tartalommal bír.
Pl. Az én kedvenc műfajom a punk. Nekem a világnézetem alapjáraton olyan mint a zene mondanivalója.
De ha ez nem így lenne akkor is lehet egy idő után teljesen megváltozna a világnézetem, hiszen a punk zenék dalszövegei leggyakrabban arról szólnak, hogy szutyok a rendszer, mindenki éhezik, az egyház csak egy pénznyelő szervezet, ami a "hiszékeny birkákból" tartja fent magát, stb.
Ezekkel a dolgokkal tisztában vagyok, a dalszövegek pedig a legtöbb esettben 100%-ig igazak. Akár azt is leszűrhetem, hogy mindenki egyenlőnek születik, senki nem különb a másiknál. Ha alapból nem így gondolkodnék, akkor is egy idő után valószínűleg ez bekövetkezne.
Ha egész nap reggae-t hallgatnék akkor valószínüleg azt mondanám, hogy nem kell aggódni semmi miatt, mindenki éljen békében.
Ha szkinhed zenét hallgatnék, akkor valószínűleg ahhoz igazodna a világnézetem.
A linkin parkal nem tudom mi a helyzet, hiszen nem tudom milyen mondanivalója van a szövegeiknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!