Szóló írása hogy?
Figyelt kérdés
írtam egy dalt,kellene bele szóló,hogy kezdjek neki?2014. dec. 12. 16:16
2/14 A kérdező kommentje:
Eddig oké...
2014. dec. 12. 17:14
3/14 anonim válasza:
Csak vicceltem. Miből gondolod, hogy a GYIK-on pár mondatból megtanulsz szólót írni?
Csak kíváncsiságból kérdem.
4/14 A kérdező kommentje:
Tehát hogy mennyire hasonlitson a refrenhez,még ilyenek,milyen skálák legyenek,ezek mitől függnek,tapasztalatokát szeretnék kérni
2014. dec. 12. 17:36
5/14 anonim válasza:
Szerintem ha ilyen kérdést teszel fel, akkor még inkább gyakorolj picit. Egyébként én személyszerint úgy szoktam, hogy nézek az adott szólamhoz valami skálát, és azon belül is nyilván eldöntöm, hogy hogy szóljon (pl. egzotikusabb, keletiesebb hangzás, stb...), utána már csak a skála hangjait játszogatom. Vagy a másik, hogy tudatosan te magad építesz fel hangról-hangra egy skálát. Vagy a 3. imprózol, és nagyjából megjegyzed hogy volt, ehhez csak a fekvéseket kell tudni.
6/14 anonim válasza:
De ezt hiába írja le bárki, ezekhez azért nagy tapasztalat kell, és még nagyobb szükség van a szívvel-lélekkel való játékra.
7/14 anonim válasza:
Én úgy szoktam hogy el kezdek dudolgatni valamit ami illik rá valamennyire aztán még persze csiszolgatom.
9/14 anonim válasza:
mivel még láthatólag semmi gyakorlatod nincs benne, azért az ajánlom, hogy vmi lassú 1-2 hangbó álló szólót írj. Ehhez még csak skálákat se kell tudnod, csak keress 2-3 hangot, amik passzolnak alá, és azokat variálgasd
10/14 anonim válasza:
Ameddig felmerül benned ez a kérdés addig ne írj semmit csak tanulj, gyakorolj. Játszd azt amit mások megírtak.
Tanuld meg a skálákat eljátszani több fekvésben, hangnemben. Ha azokat tudod akkor erre a kérdésedre is megleled a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!