Milyen hangszer van, amin könnyen meg lehet tanulni házi szinten játszani (otthoni tanulással), és önmagában is szépen szól?
Leginkább világhíres számokat szeretnék eljátszani, és olyan kéne, amihez:
-nem kell zeneiskolás tanulás
-van kotta a neten.
A hegedűhöz igenis kell tuner.
Nem hangoláshoz gondoltam, hanem a tanuláshoz, hogy tudd hogy hol kell lefogni. Hangoláshoz alap. :)
A gitárt pedig (alapszinten) igen is meg lehet tanulni otthon, persze megkönnyíti ha van egy alap háttértudás.
Először is az a neve, hogy hangoló, nem tuner.
Másodszor én is tanultam hegedülni és nem használtunk "tunert".
Van egy olyan beépített eszközünk, hogy hallás. Zenéléshez nem árt. :)
Aki nem képes saját maga fülre behangolni a hangszerét, az hogy tudna már tisztán játszani?
Szóval nem, nem kell a hegedüléshez "tuner". :)
Igen, a hallás fejleszthető és tanítható. De ez a zenélésben az egyik legfontosabb.
Évszázadokon át tudtak zenét tanulni az emberek hangolók nélkül is. Csak a nyolcvanas évektől kezdett el terjedni igazán a hangoló és kétségtelnül hasznos cucc, sokat könnyít a dolgokon, csak nem árt, ha azért egy zenész képes hallás után is behangolni. Ez szerintem alap.
Aktiv Gitár ez jó:)))
Ja a zongora az tényleg király, csak a "tuner" drága hozzá:)))
És ha fullos felszerelést akarsz kell az a kattogó inga binga...
A tudatlanok metronómnak hívják:)))
És egyszerű is zongorán játszani, ha amcsi jazz zenészek közt nősz fel, külön tanár sem kell hozzá, és 3-4száz év alatt, egész jó rálátásod is lehet a hangszerre ép úgy mint a zenére magára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!