Metalcore-hoz milyen erősítő ajánlott?
Vettem egy Orange erősítőt, de nem tetszett a hangzása D és C hangolásban. Nekem nem volt olyan zúzós.
Metalcore stílusban szeretnék játszani és kéne hozzá egy jó erősítő.
Csöves high-gain fejláda.
Peavey, Mesa, Orange, EVH, ENGL, Diezel, satöbbi satöbbi.
Az Orange csöves fejeinek pont hogy C D hangolásban vannak jópillanatai.
Amúgy ezen kivül én metálra annó engl-t haaználtam
Köszi a válaszokat. Az én Orange-om ilyen kicsi 12 Wattos.
Tudtommal ilyen csöves fejládákat, hangládákhoz érdemes venni nem? Na már én itthon szobában nyomnám és ahhoz nem kell nekem hangláda. Szóval én ilyen 10-20 Wattos erősítőkben gondolkodom, amikhez fejláda nem kéne :S
fej:
Előfok és végfok egyben.
Vannak olyanok, amikben kiköthető az előfok, így csak a végfokot használod és esetleg más gyártó előfokozatát kötöd a végfok elé. Önmagában a végfok a gitár jelét nem képes jelentősen erősíteni, mivel nem is ez a feladata.
Erre van az előfok.
Láda:
Csak hangszórókat tartalmaz. Önmagában semmire nem jó, kell elé egy fej, ami tartalmaz egy előfokot, vagy egy előfok, mögé kötve egy végfokkal.
Fejláda:
Ha az előző kettő össze van kötve...
Kombó:
Előfok, végfok és hangszórók egy dobozba összezsúfolva.
Eltérő teljesítményű és elvi máködésű kombóók léteznek.
Csak félvezetős, csöves, oda-vissza hibrid, szimulátorral rendelkező..stb.
Létezik olyan is, amiben az előfokot ki lehet kötni, illetve amire külső hangszórókat lehet kötni.
ÉS amiért ezt leírtam:
"Tudtommal ilyen csöves fejládákat, hangládákhoz érdemes venni nem?"
-Csöves (illetve akármilyen) fejeket szokás ládához venni.
"én itthon szobában nyomnám és ahhoz nem kell nekem hangláda."
Hangmegjelenítő eszköz nélkül nem szól a 2.5wattos erősítő sem.
"Szóval én ilyen 10-20 Wattos erősítőkben gondolkodom, amikhez fejláda nem kéne "
Neked kombó kell, ahogy gondolom az orange-od is kombó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!