Potmétert az erősítő előtt ajánlott bekötni legalábbis én úgy tudom, de ha nem lehetséges, az számít hogy hangváltó előtt vagy közvetlen a hangszórók előtt van bekötve?
Figyelt kérdés
2009. nov. 24. 09:19
1/5 anonim válasza:
Túl sok fogalmat emlitettél itt,és ezeket kevered,illetve
"nem jó van-nem jókor-nem jó helyen"....
---Milyen célt szolgáljon a potméter(hangerőt,equaliser beállitót,esetleg aktiv hangváltó crossover pontját?
---Hangfalak elé(én ezt úgyértem,hogy a hangfalkimenet és a hangfal közé)semmi értelme,rendszertechnikailag sincs értelme,és áramkörileg sem működne jól!
Tulajdonképpen mit csináljon ott?
---Az előerősitő és az equalizer közé tudnám elképzelni a hangerőszabályzást,ha ez a potméter erre lenne szánva.
---Kicsit pontosabban leirod az elképzelést,ötletet stb.
szivesen segitek.
2/5 A kérdező kommentje:
A potméter hangerőszabályozáshoz lenne, a hangszóró és a hangváltó közé gondolnám.
2009. nov. 24. 15:39
3/5 anonim válasza:
A hangváltó a hangfalban van. Arra való, hogy a mély sugárzóra mély, a magas sugárzóra magas hangokat küldjön az erősítő kimenetéről. A hangerőt meg az az erősítőben szokás szabályozni. Ha ez nem lehetséges, akkor a hangváltó elött kell szabályozni, hogy ne változzon a magas-mély arány.
4/5 anonim válasza:
A hangfalban a passziv crossover van,többutas hangfalak esetén.
Aktiv crossover bárhol elhelyezhető(gyári rendszerek kijelölik a helyét).
5/5 anonim válasza:
Szerencsétlenek... nem létezik olyan potméter ami kibírná ha az erősítő után kötöd.. ha netán létezne olyan ami tartósan bírna 50-100-150W átfolyó teljesítményt az meg nem tíz forint lenne. Mostanság 0.25W-os potik vannak és azokat mindenképp a végfok bemenete elé kell bekötni! Hangerőszabályzáshoz B-karakterisztikájút kell. Általában 47KR ellenállással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!