Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárosok! Vélemények ezekről...

Gitárosok! Vélemények ezekről a gitárokrol? cort z42, cort kx5, epiphone les paul 100?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik érné meg a legjobban?

2014. dec. 1. 08:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Ne röhögtesd már ki magad, nem a hangmagasságról beszélünk, hanem a hangszínről.

A hangmagasság olyan, amire hangolod, tökmindegy, hogy rövidebb vagy hosszabb a menzúra. Attól nem lesz mélyebb a hangolásod, ha hosszabb a menzúra...

2014. dec. 2. 21:42
 12/24 anonim ***** válasza:

"A fa anyaga az elektromos gitárnál 0 % befolyásolja a hangot ismétlem NEM Befolyásolja !! "

Ekkora f szságot!

Nézz már utána Mielőtt leírod!

Wikipedia, gitárfák címszó.

Szerinted miért van fényes magas hangja a kőris testnek és miért mély sötét pl a siónak,meg a mahagóninak?

Biztos mert nem befolyásolja a hangot.

Szerinted miért készítenek testet és nyakat több fajta fából? Biztos nem,a,hangzás hangolása miatt...csak viccből..

2014. dec. 2. 21:44
 13/24 anonim ***** válasza:
Volt egy két hiba a Youtube leírásban, ha valaki nem tud angolul, épp arról beszél a két igazi profi a Fender Custom Shop-tól, hogyan befolyásolja például az a hangzást, ha egy juhar tetőt kap a test, mennyiben más a diófa hangzása, és hogy módosítja a szokatlan rostszerkezet az egész vibrációját, amitől minden egyes ilyen gitárnak egyedi és más lesz a hangja.
2014. dec. 2. 21:48
 14/24 Vini5 válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=1mH5hwLkxCI

én ugyan ezt csináltam meg egy squierrel

2014. dec. 2. 21:56
 15/24 anonim ***** válasza:
Kár, hogy nem anyád csinálta meg veled ugyanezt.
2014. dec. 2. 21:57
 16/24 anonim ***** válasza:

Ismerem.

Olvastad a kritikákat is a kommentekben?

Amúgy akkor a Fender Custom Shop mesterei mégse mondanak igazat? Pedig az előbb még rájuk hivatoztál bőszen...

2014. dec. 2. 21:59
 17/24 A kérdező kommentje:
én is a cort felé húzok. AktíGitár, szerinted melyik lenne jobb nekem, ha guns n rosest, acdc és hasonlókat játszanék?
2014. dec. 2. 22:12
 18/24 anonim ***** válasza:

Sajnos nem ismerem a Cort aktív hangszedőinek hangzását, de az biztos, hogy az említett zenékben passzívokat használnak.

Mert amúgy paramétereiben a Z42 közelebb áll a Gibsonos konstrukcióhoz valamivel...

De a legközelebb meg az Epi lenne.

Ez megint olyan dolog, amit akkor lehet eldönteni, ha élőben kipróbálod, látatlanban én nem igazán tudok többet mondani.

2014. dec. 2. 22:27
 19/24 anonim ***** válasza:
Ezekhez az epit vedd, passzív szedővel, abból is Lehetőleg olyat,ami sorosan 7-8 \13-15kOhm-os. Alnico5-ös mágnesekkel. Jó harapós, magas dinamikájú, low és médium kimenetek.
2014. dec. 2. 22:32
 20/24 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=cX_8yp5PVQ8

ez a link a cort z42 magyar bemutatója, szerintem jó hangzása van, az epivel az a gondom (ne tudom mennyire igaz), hogy azt mondják, 100k alatt nem éri meg ilyet venni

2014. dec. 2. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!