Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárosok! Vélemények ezekről...

Gitárosok! Vélemények ezekről a gitárokrol? cort z42, cort kx5, epiphone les paul 100?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik érné meg a legjobban?

2014. dec. 1. 08:59
1 2 3
 1/24 Vini5 válasza:

Szervusz !

Attól függ mit keresel ?.. milyen hangot a Cort Z42 egy aktív pickupos ( elemmel műkszik) gitár aminek kicsit más a hangja mint a passzív pickupsnak mint pl az epiphone LP 100 amit írtál is. Menzúrára a Z42 ugyan olyan mint a Lp 100(629-628 mm) tehát max az elektronikában más.A fa anyaga az elektromos gitárnál 0 % befolyásolja a hangot ismétlem NEM Befolyásolja !! még mielőtt bárki is mást mondana és hülyeségekkel tömné a fejed erről vitát senkivel nem nyitok max azzal aki ugyan úgy levágta a gitár nyakát mint én és ő sem tapasztalt hangbeli különbséget .. mert nincs !!!ha van nyaka ha nincs ugyan úgy szolt mivel a húrok kivannak feszítve, sőt tovább cseng mivel nincs fa ami lefogná a húrok rezgését..aztán.. a Cort Kx5 passzív hangszedős menzúrája: 648 kicsit hosszabb ez miatt nem sokkal de mélyebb hangja van ha ugyan olyan hangszedő van benne, és ugyan olyan hangoláson van mint a másik kettő . Összeségében a Cortok alapból öblös hangúak, karakteresek jók metálra főleg a Kx5 nagyobb menzúra végett de a másik Cort is ugyan úgy jó sőt többen inkább az aktívot ajánlanák metálra.Az epiphone meg .. olyan rockosabb ennyi .. kényelem szempontjából tuti v melyik Cortot használnám mondjuk a Z42-t a vékony teste miatt kénylemesebb, könyebb mint a Lp ...nekem mindig nagyon vágja a mellkasom, és itt a kényelem is fontos gitár választásnál.. mert vele fogsz ülni napi 6-8 órát...

2014. dec. 2. 20:52
 2/24 anonim ***** válasza:

Ó, egy igazi szakértő, aki megmondja a tutit és birtokában van a végső igazságnak, amiről nem is szabad vitázni. :D

Kedves kérdező, remélem azzal tisztában vagy, minnél nagyobb arccal fényezi magát valaki, annál kevésbé érdemes komolyan venni.

Mielőtt még elhinnél egy ismeretlen önjelölt szakértőnek valamit, olvasd el a témában egy valóban hozzáértő véleményét is.

[link]

2014. dec. 2. 20:57
 3/24 anonim ***** válasza:
Természtesen én is a Vini5 nevű első hozzászólóra értettem az előzőeket.
2014. dec. 2. 20:58
 4/24 anonim ***** válasza:

" a Cort Kx5 passzív hangszedős menzúrája: 648 kicsit hosszabb ez miatt nem sokkal de mélyebb hangja"

Na, ennyit a szakértőről.

Köztudott, hogy a hosszabb menzura éppenhogy fényesebbé és csengőbbé teszi a hangzást, míg a rövidebbtől lesz mélyebb, sötétebb, melegebb tónusú.

2014. dec. 2. 21:04
 5/24 Vini5 válasza:

Kérlek írjatok ti is a Fender Custom Shopnak mint ahogyan én is tettem mert nekem is ott mondták ezt mert rá kérdeztem hogy mért készítik az összes gitárjukat csavaros nyakúra, fa anyaga befolyásolja-e az elektromos gitárhangját és azt írták hogy egyáltalán nem ők ezért készítik csavarosra és azért mahagóniból mert az kemény fa ennyi nem vok önjelöl szakértő sem fszfej.. írd a Fender Custom Shopnak hogy Fsz fejek meg annak aki ott dolgozott

Köszönöm ! Attól hogy 99 ember azt mondja hogy feteke és 1 azt hogy fekete attól még nem annak a 99nek van igaza.

2014. dec. 2. 21:10
 6/24 Vini5 válasza:

"Köztudott, hogy a hosszabb menzura éppen hogy fényesebbé és csengőbbé teszi a hangzást, míg a rövidebbtől lesz mélyebb, sötétebb, melegebb tónusú. "

Akkor ezért van az ukulelének, mandolinnak, benjoenak olyan szép mély öblös TELT hangja mint egy jó hosszú basszus gitáré, vagy egy 7 húros gitáré már értem.. köszi szakértő !

2014. dec. 2. 21:20
 7/24 anonim ***** válasza:

Ú ez a barom már volt itt évekkel ezelőtt.

Úgy látszik megint kiengedték az elvonóról.

TAKARODJÁL MÁR INNEN, NE ÍRJ GITÁR TÉMÁBAN, SENKI NEM KÍVÁNCSI RÁD!

2014. dec. 2. 21:21
 8/24 Vini5 válasza:
Hát ha nekem nem hiszel irány hangszer bolt kipróbálod a Cort action Jr basst meg a Cort action bass-t azt majd el döntöd melyiknek van mélyebb hangja.. de minden gitár így működik te marha minél fejebb fogod a bundon annál jobban rövidül az éppen adott menzúra ergó annál magasabb a hang... mert gyorsabban rezeg, minél gyorsabban rezeg vissza a híd és az éppen adott, lefogott táv (bund)között annál magsabb a hang látom a te kezedbe se volt még gitár ! vagy neked a 7. bundon lefogott hang mélyebben szól mint az 1. lefogott ?..
2014. dec. 2. 21:36
 9/24 anonim ***** válasza:

Vini5,

Kevered a szezont a fazonnal.

Az ukulele meg a többi nem gitárhúrt használ és a rezonátortest is kisebb.

A basszus sem gitárhúrt használ.

Ami meg a Fender Custom Shop-al kapcsolatos baromságodat illeti, ezen a videón épp a Fender Custom Shop egyik mestere és faanyag szakértője beszél róla.

https://www.youtube.com/watch?v=C8JYoVUDUDw#t=159

2:20

Master Builder Dennis Galuszka

"The tops would definitely affect the sound of the guitar... Especially the different tops, maples are harder, and are locked in a little tighter, walnut is a domestic wood, so it's gonna move a little more."

Mike Born, Director of Wood Technology

"Works a little bit like a re-vibration sort of thing... when the sound is comin' up from the alder but the more dense maple tends to reflect it back through...

Give you a unique tone.... not that is something people aren't used to... each one will be a little bit different because the way are gonna go through this really strange waves... are gonna be unique to each instruments."

2014. dec. 2. 21:40
 10/24 anonim ***** válasza:

Moderátotok, Adminok!

Kérjük Vini5 nevű elmeháborodott felhasználó regisztrációjának azonnali tiltását!

2014. dec. 2. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!