Milyen gitart valasszak?
Tobbfele stilusban szoktam jatszani (klasszikus rock, metal, klasszikus zene, blues) es szeretek uj hangzasokkal kiserleteni.
A regi gitarom elkopott, azon tanakodom, h milyent vegyek helyette?
Cort CR200 vagy 250 -t nezegetem, hatha azok eleg sokoldaluak. (Igazabol egy Explorert szerettem volna, de azzal most nem biztos, hogy jol jarnek)
Tippek? Aktiv/passziv a jobb ebben az esetben?
Nem teljesen értem, hogy akkor melyek közt kellene választani?
A CR 200 és 250 csak annyiban különböznek, hogy az utóbbinak van egy juhar felső réteg a mahagóni alapon.
Amúgy mindegyik egy átlagos, egyszerű alapgitár, semmiképpen sem a sokoldalúság jellemzi, ahogy az Ezplorert se, ami hangzásban nem tud semmivel se többet, csak a látványa más.
És ebben az árkategóriában nincs igazán aktív hangszedős.
Az aktív meg passzív inkább ízlés dolga.
Ha hangzásbeli sokoldalúságot akarsz, akkor inkább egy H-S-H vagy H-S-S superstrat kéne, felezhető humbuckerrel.
A felsorolt tipusok a tippeim arra, hogy megfelelnek az igenyeknek.
Most eppen egy Vorson 190-esem van. Ket dupla es egy szimpla tekercses hangszedo, Floyd Rose, viszont marha zajos es vannak benne konstrukcios hibak.
Azt nem ertem, hogy miert jo egy szimpla hangszedot betenni a ket dupla koze.
"Azt nem ertem, hogy miert jo egy szimpla hangszedot betenni a ket dupla koze."
???
Mert más a hangja, mint a két másiknak és több hangszínkombinációt ad.
Hogy ezen mit nem lehet megérteni...
Kedves kérdező, mert ezzel az erővel a nyakhoz minek még egy humbucker?
Azért mert ott más a hangja...
Na pont ezért kell egy single coil a két humbucker közé.
Ráadásul arról nem is beszélve, hogy a singlecoilnak teljesen más hangja van, mint a humbuckereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!