Kezdő gitáros vagyok, és választás előtt állok. Milyen gitárt válasszak?
Balkezes vagyok, ezeket néztem eddig: Epiphone G-400 PRO LH, Vintage LV100, Cort X11 LH.
Vélemény/tapasztalat? Melyiket éri megvenni? Körülbelül egy árkategória, pár ezres különbséggel.
Még egy lehetőség beúszott: Vintage VS6.
Köszi a válaszod! :)
Ha csavarozva van a nyak, az könnyebben javítható, a gyártási is olcsóbb valamivel. De mivel csavarokkal van összefogatva a nyak és a test, így nem viszi át olyan jól a rezgéseket. A ragasztott nyak ezzel szemben egy precízen illesztett nyakat jelent, amit egy jó erős ragasztóval fognak össze. Viszont ragasztott nyak esetén sokkal jobban át tudja adni a rezgést, ily módon jobb például a hangkitartásuk a ragasztott nyakú gitároknak. Igazából nézőpont kérdése kinek mi a jó. Nekem volt csavarozott nyakú gitárom, most egy ragasztott nyakú van. És ezután is csak ragasztott nyakút vennék. De pl. a Fender a mai napig készít elég jó csavarozott nyakú gitárokat is. El kell menni kipróbálni őket. Bár gyanítom kezdőként sok különbséget nem fogsz észrevenni.
Van még egy harmadik fajta az átmenő nyakú gitár. Ezek elég drágák szoktak lenni. Ezeknél a gitároknál a nyak és a test középső "sávja" egy fából van elkészítve.
Szóval én ragasztott nyakút vennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!