Mi lehet a hiba a gitáron?
Írd le normálisan mi a probléma, vagy vidd el szakemberhez.
Az, hogy "elüt" nem mond semmit.
Azt sem nagyon értem mi az, hogy megcsináltad rajta a finomhangolást.
gondolom floyd-os és a finomhangolóval hangolt , de nálad ez ilyen esemény számba megy? :D
de valóban egy kicsit jobban is leírhatnád hogy mia problem
Nyilván az E az E, a B (ami magyarul amúgy H) meg H. Persze, hogy elüt.
De mi a baj vele?
Katasztrófális, hogy még kérdezni se tudtok :(
B húr nincs a gitáron.
Mi az a finomhangolás?
Mit mondott minderre a gitártanár?
Teljesen igaz, csak akkor húr helyett is mondjuk string-et, mert mi hívjuk csak húrnak.
Ha egy boltban kérsz egy B-húrt, nem fogsz kapni, csak B-string-et... zsenikém :D
Zsenikének üzenem továbbá, hogy a következő országokban használnak H hangot B helyett:
Németország, Hollandia (bizonyos kivételekkel), Dánia, Svédország, Izland, Finnország, Észtország, Litvánia, Szerbia, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Csehek és Szlovákia.
Tehát nagyjából majdnem az egész Észak-, Közép- és Kelet-Európa.
Na most akkor mi legyen az elfogadott? A B a H hangnál egy fél hanggal mélyebb hang, vagy maga a H hang? De akkor mi lesz, ha a B hang elé teszem a keresztet? Basz? :D És ha legközelebb valamelyik klarinétos vagy fuvolás hangot kér tőlem most akkor az szerinted H legyen vagy B?
Gondolom te is valami konziban oktathatsz :D
Én még a póthúrral sem vagyok rendben, mert mindig egész készletet cserélek. Úgyhogy nem vettem még pót B húrt.
A finomhangolást sem csináltam meg még, mert soha nem volt floydos gitárom, de ha valaki olyan virtuóz, hogy floyd kell a stílusához, az miért lepődik meg ha elüt a két húr hangja?
Tanítasz még engem mester?
Ha az a baja a kedves kérdezőnek, hogy nem lehet jól behangolni, akkor valószínűleg csúszik valamelyik húr, tehát rossz a rögzítés. De ez csak találgatás.
Azon csöppet se csodálkozom, hogy nem érted.
Először te bizonygattad, hogy márpedig azt B-nek kell mondani, azzal indokolva, hogy csak mi mondjuk H-nak.
Ezzel ugye két baj van, egyrészt, hogy nem igaz (ezt leírtam részletesen), tehát eleve az érvelésednek így már nincs értelme.
Másrészt ezen az alapon semmilyen magyar nevű zenei/gitáros szakkifejezést nem kéne magyarul mondani, mivel csak mi hívjuk úgy. Ez ugye megint csak értelmetlen.
Nem kötöttem bele, hanem egyrészt kijavítottam azt, amit rosszul mondtál, másrészt egy példát hoztam rá, hogy miért rossz az érvelésed...
Talán most már érted... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!