Mi lesz a következő nagy trend, miután lecseng a big room imádat?
#20 ugye csak viccelsz... még, hogy Calvin Harris :D
Keress rájuk:
Olly James
Ahzee
Timmo Hendriks
TWIIG
AudioKiller
Gianni Marino
Beats Freq
Merzo
ZAXX
Saint Liz
Artistic Raw
Audioless
Hariss gagyi pop előadó őhozzájuk képest! :D
Ismét az #1. vagyok :D
Az, hogy híres valaki még nem jelenti azt, hogy jó.
Lásd: David Gueatt és a Dangerous című száma ami egy kalap sz... (jó a vocal elmegy) és csak a Steve Aoki remix ér valamit :D
vagy a Higher Self remix na ez a the best *_*, bár ez deep :D
ism#1.
#14"Kb 50-es évek óta van könnyűzene, kb 80-as évek óta van elektronikus zene. Vajon lehet még egyáltalán valódi újat mutatni, vagy csak maszatolás az egész?"
Vannak olyan műfajok, ahol többé-kevésbé folyamatosan képesek újat alkotni, és vannak olyanok, amik igazából sohasem mutattak túl sok újat.
A zene egyébként mindig is erről szólt, mindig jött valaki, aki valami újat mutatott (pl. amikor a szimfónikus zenébe belevitték a keleti és Újvilági hangzásokat), csak most a léptékek kisebbek. Ettől független én még k...a sokat elvárok a jövőben az elektronikus zenétől - csak magam megvalósítani jelenleg még nem tudom azt mondjuk amit gondolok. Az egész műfaj gyakorlatilag a nulláról indult, és még bőven-bőven nincs a csúcson. ((Egyébként ez, hogy könnyű zene a 20. századtól van, ez nem igaz. Régebben is volt népzene, tánczene, reneszánsz piaci zene, sőt az ókori zenék is inkább könnyűzenék voltak.))
#22"Harris a Király!!!! és híresebb is náluk illetve szexibb is :)"
Bárcsak több hasonlóan gondolkodó ember élne a Földön, akkor egy jobb hely lenne a világ...
Nem tudom miért várjátok annyira, hogy 2-3 számból kitaláljanak egy új "alműfajt", aztán azt kopizza másfél évig háromezer agyhalott. Hangzásra nem rossz ez a big room sem, de mondjuk (szélsőséges példa) a Tekknő Discotor albumát önmagában többre becsülöm, mint kábé az egész mainstream szcéna munkásságát.
Úgysem az lesz amit én szeretnék, úgyhogy én azt várom az idei évtől, hogy nem csak a birka közönség igényeit lesik majd a szolgalelkűbb dj-k, hanem mernek majd a saját útjaikon járni, és változatos lesz a paletta. Végre nem a korstílusok idejében élünk, nehogy már visszasírjuk azt az időt a "végtelen információs szabadság korában"..
"Ettől független én még k...a sokat elvárok a jövőben az elektronikus zenétől - csak magam megvalósítani jelenleg még nem tudom azt mondjuk amit gondolok."
Szintén zenész? :) Kiváncsivá tettél... mi ez az új ötlet? És most tényleg minden rosszindulat nélkül kérdezem.
Sajnos nem vagyok hobbi producer (de remélem majd egyszer eljutok odáig), csupán vannak elképzeléseim.
Hát nem tudom, hogy hülyét csináljak-e magamból...Azért itt van 1-2 elképzelés:
-A néptánczenéből, cigányzenéből nagyon tetszik ez a brácsás-bőgős alap, ezt a fajta hangzást kéne beleszintetizálni az elektronikus zenébe. (ez még EDM-ként is működne)
-Népdalok (főleg Közép/Kelet-Eu, Kaukázus környéke) dallamvilága, hajlítások.
-Arab/keleti hangzásból ezek a negyedhangos, hajlítgatós motívumok (nem feltétlen arabos hangzás, csak az arab zenéről mindenkinek beugrik mire gondolok).
-Breakcoreos dolgok is nagyon tetszenek, de sok producer mintha nem halandó embereknek gyártaná ezeket, és kevés az a "ezt bármikor meghallgatnám" szám köztük. Ja meg több dallamot belevinni.
-Jump Up dnb-s pörgős minimalista zenék, jó dropok átültetése. Ezzel meg az a bajom, hogy van egy számban 2-3 k...va jó motívum, de sokszor annyi a szám, hogy 1,5-2 percnyi anyagot elkészítenek, azt' "beloopolják" háromszor.
Egyébként én nem első sorban tánczenére gondoltam (tehát offoltam egy nagyot), hanem inkább hallgatós zenére.
(Sajna csak dumálni tudok, zenét csinálni nem. "Mentorom" az nincs, tutorial videókról meg elvből nem igazán szeretném kitanulni a dolgokat, úgyhogy marad a keresgélés.)
+1: Vannak zsenik, akik nem csinálnak nagyközönségnek zenét (sőt valamikor úgy érzem nem is embereknek), és vannak kevésbé zsenik, akik viszont a nagyközönségnek írnak. Szerintem ezt a két réteget kéne vhogy összeboronálni, hogy történjen végre valami nagy változás a zeneiparban.
Utolsó: szeretem az új ötleteket, lehet, hogy kipróbálom, milyen lenne és megírok így egy számot :)
Ez is az enyém, hogy tetszik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!