Gitárosokat kérdeznék, a hangszer tisztán tartásával kapcsolatban?
Különböző hangszerboltok honlapjain láttam ilyen-olyan tisztítószereket amikkel tisztán lehet tartani a hangszert. Azonban a háztartási boltokban fele annyiért lehet kapni fabútor-ápolószereket. A kérdésem az lenne, hogy ezek a fabútorokra kitalált ápolószerek alkalmasak-e egy gitár tisztán tartására (test, nyak, fogólap)?
Másik kérdés: a húrápolók, amiket szintén láttam a hangszerboltok honlapján, mennyire hasznosak, és mennyire növelik meg a húr élettartamát?
A húrt lehet gyógyszertári alkohollal is tisztítani. A rendszeres tisztítás mindenképpen növeli az élettartamát.
A faápolókra konkrétan nem tudom, mert "attól függ".
Mindenesetre a gitártest általában többszörösen lakkozott és polírozott felület, ami nem minden bútorra igaz.
A fogólap - juhart kivéve - nem lakkozott, az megint más kérdés. A fogólapot is érdemes rendszeresen játék után letörölgetni és időnként citromolajjal vagy hasonlóval kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!