Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pályaválasztással kapcsolatban...

Pályaválasztással kapcsolatban segítene valaki?

Figyelt kérdés
Járok már egy ideje ilyen tanácsadásra, de most már nagyon nem tudok dönteni.. Hegedülök 7 éve, és vagy konzervatóriumba megyek, hogy zenész legyek, vagy maradok kisgimis, és akkor bármi más lehetek. Persze gimiből is mehetek tovább zenei pályán, de az rizikósabb és nehezebb, nagyon halvány esélyem marad. Mindenből kitűnő voltam/vagyok, sok dolog érdekel, pl. képzőművészet, állatok, kreatív, egyedi dolgok tervezése...stb Fontos számomra az is, hogy sokat keressek, még akkor is ha ezért sokkal többet kell dolgozni. A komolyzene pedig (a rengeteg belefektetett munka ellenére) a legtöbb embernek nem hoz sokat a konyhára.. A zenetanárom minden egyes órán elmondja, hogy konziban a helyem, de én akkor is képtelen vagyok dönteni. Márpedig valamit muszáj, mert nyakamon a felvételi. Segítsetek, légyszíves!!! Nagyon örülnék, ha írna nekem olyan is, aki vagy konziba jár, vagy járt.

2013. júl. 24. 13:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Én 4 éve tanulok hegedülni,de nincs vele komolyabb tervem mert tudom hogy nem nagyon lehet belőle megélni.De ez tőled függ hogy mennyire szereted, ha ez az életcélod akkor hajrá. :)
2013. júl. 24. 14:19
 2/4 anonim válasza:
Olvasd el a kérdésed, benne van a válasz!
2013. júl. 25. 05:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Tőlem kérdezhetsz ilyen téren nyugodtan:D leírom azt amit most ennyiből megértettem

" Persze gimiből is mehetek tovább zenei pályán, de az rizikósabb és nehezebb, nagyon halvány esélyem marad."

Ennek csak úgy van igazi esélye, ha gimi után még elmész egy zenenűvészeti szakközépiskola érettségi utáni tagozatára. Sima zenesuliból szinte lehetetlen bejutni egytemre, vagy ha még is, akkor is jobb előbb egy konziba elmenni 1-2-3évre, mert sok olyan dolgot fognak tanítani, amit zenesuliban nem szokás (pl összhangzattan, ami a felvételi része).

Illetve a mondat megfordítva sokkal igazabb :D Ha a középiskolát egy zeneművészetiben végzed, és odafigyelsz arra, hogy minden tantárgyat komolyan vegyél, ne csak a zeneit, akkor is lehet belőled bármi. Van ismerősöm aki zenésznek készült, de végül jogi karra vették fel, van akiből programozó lett, Elte-matek szak, úgyhogy be lehet kerülni onnan is neves egyetemekre, csak komolyan kell venni akkor minden tantárgyat. Ha választanod kell, hogy sima gimiben tanulod a kötelező érettségi tantárgyakat, és mellette csak zenesuliban zenélsz, vagy pont fordítva csinálnád, és konzervatóriumban tanulsz zenét, és mellette próbálsz otthon jól felkészülni az érettségire, az utóbbi mindenképp jobb megoldás. Törit, matekot, fizikát, bármit jobban meg tudsz otthon tanulni, mint hogy zenét tanulj úgy, hogy csak suli mellett próbálod minél komolyabban venni.

2013. júl. 25. 08:54
 4/4 anonim ***** válasza:
egyetlen hátránya lehet, hogy a sok zenélés mellett kevesebb időd jut a tanulásra. De szerintem ha eddig jól tanultál, ezután is össze fogod tudni hozni, semmi olyat nem kérnek az érettségin sem, amire 4 év alatt nem tudnál felkészülni, simán össze lehet hozni, hogy jól teljesítesz zenei tárgyakból, és mellette jól tanulsz
2013. júl. 25. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!