Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitár készítés házilag?

Gitár készítés házilag?

Figyelt kérdés

Elhatároztam,hogy belefogok,egy saját klasszikus gitár készítésebe házilag,aki foglalkozott ezzel, tudna tanácsokat adni?

és hogy kb milyen költségekkel számoljak

2014. okt. 14. 19:17
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Aztan szerszamaid, faanyagod vannak-e hozza? Komplett asztalosmuhelyed? Az OBI-ban vett furnerlemezbol csinalhatsz gitart, de az pont ugy is fog szolni...
2014. okt. 14. 19:28
 2/9 A kérdező kommentje:
olyat fogok csinálni,hogy kész lapokat ragasztok össze,és szakszerûen lefestem,tehát kb 10 kész alkatrészbol hozom össze
2014. okt. 14. 20:06
 3/9 anonim ***** válasza:
52%
Biztosan így lesz.
2014. okt. 14. 20:28
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Kész lapokat? Milyen lapokat? Miből készültek? Mennyire készek?

Ez egy szakma, nem legózás.

És hogy hajlítod a kávát? milyen merevítése lesz a fedlapnak és a hátlapnak? hogy illeszted össze?

Miből lesz a nyak, az is kész lapból? És hogy csinálod meg a nyakillesztést?

Elmondanám, egy ilyen gitárt ha jól akarsz megcsinálni, először is kell hozzá vagy egy év gyakorlat precíz famunkával és egy csomó szerszám, meg egy tervrajz. Nem kész lapok.

Gyaluk, vésők, fűrészek, reszelők, csiszolók, szorítók, no meg pár speciális dolog, például a káva összerakásánál egy "kaloda", ami formára tartja, és persze egy hajlító.

A jó klasszikus gitár készítése a hangszerészmesterség csúcsa. Teljesen elhibázott dolog ezzel kezdeni.

(Kivéve, ha egy olyan tanfolyamon csinálod, ahol egy mester irányításával lépésről lépésre, megfelelő szerszámokkal és anyagokkal lehet csinálni).

2014. okt. 14. 20:39
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Sza rul fog szólni. El se kezdj ilyesmit.
2014. okt. 14. 20:49
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

Nem kell szegényt egyből lebaszni, elfért volna az összes válasz anélkül, hogy szegény nyomorultat depresszióba kergetitek.

Csináld, minden idő, amit kreatív dologgal töltesz, jó. Az, hogy amit elsőre csinálsz, nem lesz jó, teljesen természetes gyakorlatilag az élet minden területén. Tegye fel a kezét az az Aktív Gitár, akinek a legeslegelső gitárja nem hagyott kívánni valót maga után.

2014. okt. 15. 11:39
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem erről van szó. Hanem arról, hogy nulla ismerettel belevágni egy nem kezdőnek való feladatba értelmetlen dolog.

Aki még sose vezetett, az ne egy versenyautóval próbálja elsőre belvárosi forgalomban.

Ha arra nem képes, hogy magától mwgtalálja a neten százával megtalálható információkat a témában (még magyarul is van), pedig ahhoz csak minimális angol nyelvtudás és Google kell, akkor hogy lenne már képes helyesen megcsinálni a nagy precizítást igénylő nyakillesztést például?

2014. okt. 15. 15:08
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha már kreativitás: aki elég kreatív ahhoz, hogy klasszikus gitárt építsen, az nem a GYIK-on kezd kérdezősködni, hanem maga jár utána, mit kell róla tudni és nem ismeretlenek kétes értékű véleményére vár egy ilyen helyen...

Szerintem aki így kezd hozzá, annak idő és pénzpazarlás ezzel foglalkozni és nagyon gyenge a várható eredményessége. Amikor 15 éves voltam, én is összeraktam nagy lelkesen egy használhatatlan vackot, ami el is vette a kedvem aztán évtizedekre a további próbálkozástól. Pedig az csak egy rém egyszerű lapgitár volt.

Mondjuk akkor nem létezett internet és minden szakirodalom, amit találtam, az egy ősrégi "Ezermester" újság egy cikke volt.

Most viszont tengernyi hasznos dolog van a neten a témában, amit annyi erővel már rég tanulmányozhatna, amennyivel ideírta ezt a kérdést.

PDF-ben fenn van egy régi hangszerész könyv is magyarul, abban egy elég jó leírás van tervekkel, hogy kell csinálni (persze nem megy bele nagyon részletekbe, de legalább fel lehet mérni a feladat bonyolultságát).

2014. okt. 15. 15:46
 9/9 Longa György válasza:
100%
Amikor 13 évesen első gitáromat készítettem nem volt net, nem volt mintadarab.Kizárólag emlékezetből, maradék, lom anyagokból készült.Nem sikerült használhatóvá fabrikálni.A második 5 évre rá, átgondolva készült.Az sem lett jó.Egy gyárit vettem azt másoltam, az már jobb és szép lett, de nem ütötte meg a normát.50 évesen nekiláttam újból, elektromosat készíteni.Nagyon sok munka, nagyon sok türelem és rengeteg pénz árán sikerült.A gyári gépekkel készült gitárok jobbak.Aki iskolában tanulja és sok gyakorlata van az tud készíteni jókat de az megfizethetetlen.
2017. júl. 26. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!