Hogyan lehet dubstepet készíteni?
Semmi köze nincs a DJ pultnak a szerkesztéshez. Program kell, vst-k, tehetség, türelem, idő.
Mit gondolsz, a jobb producerek percek alatt rakják össze? Sokszor hónapokba is telhet, ha jól akarod csinálni.
Na szia! Én kb. 2 éve kínzom magam már elektronikus zenekészítéssel. Be kell hogy ismerjem minél jobban kezdem megismerni az efféle zenélést annál nehezebb és összetettebb a dolog. Először is:
1. A DJ és a zenekészítő ember(producer) nem ugyan az. A Dj csak lejátsza a zenét egy bulin, a producer otthon számítógéppel profi fejhalgatóval szintetizátorokkal stb. megszerkeszti azt. Ehhez nem kell dj pult.
2. Ha producerkedni akarsz kell egy erős PC egy DAW-val(digitális audió munkaállomás) ez a program amivel csinálod. Én kezdésnek az FL Studio-t ajánlom. Nem árt ha van néhány MIDI kontrollered is(zongorabillentyűzet, MPC pad, Lauchpad).
3.Mire egy ilyen dawot megtanulsz használni minimum 2 év, de megéri, mert Magyarországon nagyon nincsenek profi elektronikus zenészek. Pláne drum and bass dubstep műfajban. Dj-ből Dunát lehet rekeszteni, az ne legyél arra nincs szükség és nem is igényel különösebb szaktudást.
4.Dubstepet jelenlegi tapasztalataim szerint a leg nehezebb csinálni. Aki tud egy minimum Skrillex, Flux Pavilion minőségű számot csinálni annak már egyéb műfaj piskóta. Ennek ellenére mindenki azt mondja hogy: "háát a dubstep csak csörömpölés, lehúzom a wc-t és azis külömb nála" - a nagy ló***-t.
azért a legnehezebb szerintem mert rengeteg automatizált klip és sok sok különböző pattern kell hozzá.
5. Youtube ról tutorialokban tanuld meg az fl studio használatát alapszinten. LewaOfficial - csak ajánlani tudom.Gyakorold sokat, és ha van rá pénzed erőd időd energiád akkor érdemes megvenni az Ableton Live 9 nevű programot. Egyesek szerint ez a legprofibb DAW.
Szóval egyébként én Drum & Bass ban utazom csináltam is néhány ilyen Liquid számot ha érdekel halgasd meg:
Youtube csatornám:
https://www.youtube.com/user/NubulexDnb/videos
Eddigi legjobb számom(de ez nem azt jelenti hogy nem lesz több jobb szám:):
#2-es vagyok. Én egyébként 4 éve foglalkozok ezzel, FL Studiot használok én is.
3-as, nem rossz a zenéd, én brostepet csinálok. Itt a youtube csatornám, itt csak 4 szám van, a soundcloudon 33
soundcloud kereső: PREX
( nem tudok linkkel szolgálni, telefonról vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!