Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Fender ESC-105 vagy Yamaha C30M?

Aty01 kérdése:

Fender ESC-105 vagy Yamaha C30M?

Figyelt kérdés
Árban kb. azonos mégis úgy érzem van egy kis különbség, és objektíven nem tudok dönteni (szubjektíven egy kicsit húzok a Fender felé). Kíváncsi lennék milyen különbség van a két gitár között és ezek alapján melyik lenne a jobb választás.

2014. okt. 10. 23:05
 1/8 anonim ***** válasza:

A Yamahának fenyő a fedlapja, meranti a káva és a hát, nato a nyak, 19 bundja van és 25.59" a menzura.

A Fendernek meg agathis mindegyik, 18 bundja van és rövidebb a menzura (24").

Az egy bund nem számít, ezen úgyse fog senki gyakran a legfelső fekvésekben játszani.

A faanyag és a menzúra különbsége miatt biztos más a hangzása, de hogy melyik a jobb, az egyéni ízlés dolga.

2014. okt. 11. 01:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem van egy Fender ESC-105 klasszikusom... MESSZIRŐL ELKERÜLNI! Lehetetlen beállítani a nyakát (van a nyakban merevítő pálca), a hangolást szinte egyálatlán nem tartja, iszonyú halkan szól, érzékenysége 0, tehát ezen hammer ons/pull off elfelejtve (akármilyen erősek is az ujjaid), az egyik hangolókulcs fogó cucca (nem tudom mi a megnevezése, az a része, amelyiket megtudod fogni ujjal, és tekered) magától letört... talán egy pozitívum, hogy a hangja szép, annak ellenére, hogy halk nagyon...
2014. okt. 12. 13:41
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez egy elég erős érv, hogy ne a Fendert vegyem. Esetleg van valakinek tapasztalata a yamaha c30m-el? Már azon kezdek gondolkodni, hogy más gitár márkát és tipust kellene választanom, mert törekszem ebben az árban a lehető legjobb választásra, bár ez a 2 gitár volt legszimpatikusabb számomra.
2014. okt. 17. 09:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem, ez nem "elég erős érv". Ez egy érv egy ismeretlen valakitől, akiről nem tudni, mennyire ért hozzá, hogyan használta és milyen tapasztalata van más gitárokkal.

Természetesen számít valamennyit, de értelmes ember nem egy vadidegen netes véleményére alapoz, hanem utánanéz a neten fellelhető több tucatnyi felhasználói véleménynek.

Ezek persze ugyanilyen ismeretlen emberek ki tudja mennyire hiteles véleményei, de statisztikailag sokkal inkább "erős érvnek" tekinthetők, mint egyvalakié.

2014. okt. 17. 14:23
 5/8 anonim ***** válasza:
A 2. hozzászóló vagyok. Lehet hogy csak pont egy rossz darabot fogtam ki, lehet nem az összes ennyire rossz. De gondoltam fontos elmondanom az én tapasztalataimat is, legalább az egyikkel kapcsolatban. Yamaháról nem tudok mit mondani, nem próbáltam még. Egyébként a Fendernek a nyaka leginkább elektromos, vagy fémhúros akusztikus gitárokéhoz lehetne hasonlítani(keskenyebb, mint a klasszikus gityóké), szerintem ez még egy fontos difi, ha a 2 gitárt nézzük, és elvontakoztatunk a személyes tapasztalataimtól.
2014. okt. 17. 14:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Teljesen rendben van, hogy elmondtad és nem is ezzel van a bajom.

Amit írtam, arról szólt, hogy EGY véleményre alapozni egy választást teljesen ésszerűtlen, különösen, ha nem tudunk semmit arról, aki azt a véleményt írta. :)

2014. okt. 17. 15:34
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem kell mentegetőzni, teljes mértékben igazad van, ahogy nekem is az "erős érvel" csak azért nem értesz egyet, mert egy másik nézőpontból nézem. Valójában nem akartam sokat foglalkozni az ügyel, de mégis a legjobbat akartam kihozni. Aztán a válaszodnak hála rájöttem, hogy nem adtam meg a témának a megfelelő prioritást. Beleásom magam a témába. Köszönet!
2014. okt. 17. 21:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Általában külföldi oldalakon sokkal több vélemény van.

Ha nem is érted az egészet angolul, azt érdemes megnézni, milyen pontszámot adtak neki.

Ráguglizol arra, hogy "Fender ESC-105 review" és elég sok találat lesz.

A nagy online amerikai értékesítőknél általában szokott lenni elég sok visszajelzés.

Amazon, Musician's Friend, Guitar Center, Samash, Sweetwater.

Vannak kimondottan ilyen felhasználói oldalak is, miint az Ultimate-guitar és a Harmony-Central.

2014. okt. 17. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!