Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Nem megy a gitározás. Feladjam?

Nem megy a gitározás. Feladjam?

Figyelt kérdés
Már kb egy hónapja tanulok gitározni,a hangközöket vesszük,és nem tudom megérteni,hogy hogyan kéne kiszámolni, pl a N7-et. Pedig én nagyon megazeretnék tanulni,minden erőmmel rajta vagyok,napi több órát foglalkozom vele,videókat,segédanyagokat nézek,de nem megy.Gitáros szeretnék lenni már több éve,nem szeretném feladni. Szerintetek van rá esély,hogy ha ezt netalántán nagynehezen megértem,akkor a többi jobban fog menni? Vagy ha már ezt nemértem,akkor kár erőlködnöm? Adjam fel? Néztem a barrés akkordokat is,az se lesz egy könnyű menet. Ha már a hangközöket nemértem,akkor azt se fogom? Van tanárom,nagyon jófej,próbálja szegény mindenhogy elmagyarázni,új dolgokat kitalát már hozzá,hogy megértsem. De nem sikerül...feladjam? Akkor is ha tenyleg ez az álmom?

2014. okt. 4. 09:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha tényleg ez az álmod, akkor nehogy feladd egy hónap után! Az egésznek a lényege a kitartás és a következetesség, illetve, hogy inkább csak apránként, keveset, de minden nap foglalkozz vele. Ne azzal a gondolattal ülj le, hogy nem fog sikerülni, hanem gondolj arra, hogy milyen jó lesz majd, ha megtanulod. Ahhoz pedig, hogy megtanuld az kell, hogy foglalkozz vele. Sajnos később sem lesz könnyebb, mert mindig lesznek új dolgok, amiket sokkal nehezebb lesz megtanulni, mint a barrét vagy a hangközöket. Soha nem jön el az a pont, hogy "megtanultál gitározni", mert ez mindig relatív és a viszonyítási pont az jobb esetben mindig előrébb van. Viszont időnként gondolhatsz majd arra, hogy x éve ezt meg azt még nem tudtad, most meg már igen. Észre fogod venni, hogy magától jön az ujjaidból a zene, és ez adja majd a sikerélményt. De ez nincs ingyen, a tanártól sem várhatod el, hogy megtanuljon helyetted játszani. Adj magadnak két évet legalább (ha tényleg ez az álmod) és majd akkor nézz vissza, hogy mire mentél. Ha elégedett leszel az (rész)eredménnyel, akkor hajrá tovább, ha meg nem, akkor sincs baj, találsz magadnak más elfoglaltságot.
2014. okt. 6. 13:15
 12/18 anonim ***** válasza:

Nehogy feladd, a gitározás nem fog egyből menni.. a gyakorlás nem arról szól h te most csak olyan számokat, gyakorlatokat játszol amiket már tudsz, hanem pont arról, hogy azt gyakorolod amit nem tudsz.

Én pl amikor először elkezdtem a skálákat tanulni, 10x is visszanéztem ugyanazt az oktató videót, mert az kellett hozzá, hogy teljesen megértsem (jó mondjuk az is nehezítette a dolgot h angolul volt)

#4 - Egyetértek veled, de nem értem miért kell fikáznod az otthon tanulós metálosokat... most te akkusztikus zenét szeretsz, valaki meg metált... és nyilván aki otthon tanul az kihagy sok olyan dolgot ami alapnak számít, de hát pont azért mert nincs aki megmondja h most mit tanulj... Sokkal nagyobb kitartás, meg akarat kell hozzá, hogy te azért tanulj valamit mert tudod hogy szükséged van rá... mert ha tanárhoz jársz, akkor már csak az egy motiváció, h ne az ablakon dobd ki a pénzt, azzal hogy nem gyakorlod amit mondott.

Nem azt akarom mondani h aki egyedül tanul, az jobb, egyáltalán nem. Pusztán azt, hogy nagyon sok nagy zenész tanult meg autodidakta módon játszani, szóval egyik módszer sem rosszabb mint a másik.

2014. okt. 9. 18:31
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem volt szándékomban fikázni én is szeretem a metált és elektromoson is játszom. Csak megítélt egy mondatból és éreztettem milyen látatlanban ítélkezni. Ugye hogy szar?

Van akinek meg a szólózás nem megy alapra, nekem az ment jobban először. Ja és fizikailag nem tudtam tisztán lefogni a barrét, nem mindegy.

No de ne lovagoljunk ezen és ne térjünk el a kérdéstől tovább.

2014. okt. 10. 07:55
 14/18 anonim ***** válasza:

értem miről beszélsz, de azért ezzel nem csak ő felette ítélkeztél, hanem a gitárosok egy nagyon nagy csoportja felett.

Külömben, nekem is gondom volt a barré lefogásával (az a rohadt F akkord) pedig fiú vagyok... az nem csak attól függ, lehet valakinek 45-ös bicepsze, attól még az ujjai lehetnek gyengék... nekem is csak idő kellett, hogy megerősödjenek...

2014. okt. 11. 12:54
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Végül megértettem azt,amit nem tudtam. Tényleg nagyon sokat segített az,hogy ti hozzászóltatok. Ezeregynyi köszönet! A kis ,,vita" vagy nem is tudom mi...hát...sajnálom,hogy az én kérdésem alatt történt ez..ha tudom,h ez lesz,nem teszem fel a kérdést. De azért remélem senki nem haragszik senkire...;) a 11. válaszadónak külön köszönöm! Sokat segített!
2014. nov. 3. 18:09
 16/18 anonim ***** válasza:

Ezért Te ne érezd magad rosszul, nem is volt vita, és nem haragszunk senkire, én legalább is nem :-)

A lényeg, hogy segítettek a válaszok.

2014. nov. 4. 08:58
 17/18 A kérdező kommentje:
Hello!! Nem tudom,hogy emlékeztek-e még erre a kérdésre..męg egyszer megszeretném köszönni,hogy tavaly vettètek a fáradtsàgot ès leìrtátok véleményeiteket ilyen hosszan...emlékszem arra a napra,amikor kiírtam ezt a kérdést. Borzasztóan magam alatt voltam. De ti adtatok erőt,és ìgy még a mai napig gitàrozom. Egyre jobban tetszik a dolog,és örülök,hogy nem adtam fel. Még a hangközökre is egy matekos saját találmányt találtam ki,csak hog megjegyezzem....:D tényleg köszönök mindent!:)
2015. júl. 14. 22:40
 18/18 anonim válasza:
Azóta hogy állsz vele? Én mostanság szeretném elkezdeni saját erőmből, nem tudom mire számíthatok majd.
2020. ápr. 5. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!