Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Nem megy a gitározás. Feladjam?

Nem megy a gitározás. Feladjam?

Figyelt kérdés
Már kb egy hónapja tanulok gitározni,a hangközöket vesszük,és nem tudom megérteni,hogy hogyan kéne kiszámolni, pl a N7-et. Pedig én nagyon megazeretnék tanulni,minden erőmmel rajta vagyok,napi több órát foglalkozom vele,videókat,segédanyagokat nézek,de nem megy.Gitáros szeretnék lenni már több éve,nem szeretném feladni. Szerintetek van rá esély,hogy ha ezt netalántán nagynehezen megértem,akkor a többi jobban fog menni? Vagy ha már ezt nemértem,akkor kár erőlködnöm? Adjam fel? Néztem a barrés akkordokat is,az se lesz egy könnyű menet. Ha már a hangközöket nemértem,akkor azt se fogom? Van tanárom,nagyon jófej,próbálja szegény mindenhogy elmagyarázni,új dolgokat kitalát már hozzá,hogy megértsem. De nem sikerül...feladjam? Akkor is ha tenyleg ez az álmom?

2014. okt. 4. 09:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Egy hónapja? :-) Már ennyire az elején feladnád?

Az első egy hónapban én sem nagyon értettem, nekem is már le kellett rajzolni, eltáncolni stb. de mivel nagyon akartam, addig görnyedtem a jegyzetek felett, míg megértettem. Nem értettem a kottát, nem értettem a hangokat miért ott vannak ahol vannak stb.

Ne szaladj előre, maradj meg a fokozatosságnál. Nekem a barrét kb. másfél év után sikerült lefogni.

2014. okt. 4. 09:44
 2/18 anonim ***** válasza:

Add.

Láthatóan nem neked való.

2014. okt. 4. 10:43
 3/18 anonim ***** válasza:
barré 1.5 év után?? Jesszus úristen!
2014. okt. 4. 12:53
 4/18 anonim ***** válasza:

3. Te mit jesszusozol? Ha ennyire értesz hozzá, tudhatod, hogy van akinek az elején ez megy jobban, van akinek az.

Nő vagyok és gyengébbek az ujjaim, ráadásul kezdetek óta fémhúros akusztikuson tanulok. Minden másban gyorsan haladtam. Van egy haverom, aki sokkal régebb óta gitározik ,mint én, se sosem volt a kezében western gitár. Eleinte nagyon halkan szólt nála, amikor a kezébe adtam, mert furcsa volt neki, hogy erősebben kell lefogni. Ha Te olyan baromi gyorsan elsajátítottad a barrét, akkor én meg azt gondolom, hogy Te egy tabulatúráról szüttyögős, otthontanulós metálos vagy, akinek csak az a fontos, hogy gyorsan tudja az akkordokat tologatni, meg verni a húrokat, de technikailag kihagytál egy csomó részletet, amikre majd később jössz rá, hogy hiányoznak.

2014. okt. 4. 14:33
 5/18 anonim ***** válasza:

Egy hónap az semmi.

Ha már most felmerül, hogy emiatt fel kéne adnod, akkor nem vagy valami kitartó.

2014. okt. 4. 17:11
 6/18 A kérdező kommentje:
Nem akarom feladni. Csak ha szerintetek az mar gaz h az elejet nem ertem,akkor mondom azt,h jo,nem folytatom. Nagyon nem szeretnem feladni,de ha ugyse fog menni akkor hiaba gyakorolok..:-)
2014. okt. 4. 18:18
 7/18 anonim ***** válasza:
Az elméleti része csak formalitás. Csak szimplán tanuld be a számokat (ha kottáról nem megy, akkor keress tabot). Később magadtól ráfogsz jönni, de ha nem, az sem gond, ha már jó pár éve zenélsz, akkor tudni fogod, hogy pl. melyik legyen a skála kövi hangja, hogy így, meg úgy hangozzon... érezni fogod egy idő után.
2014. okt. 4. 19:59
 8/18 anonim ***** válasza:

MOndom, egy hónap nagyon kevés idő hangszertanulásban.

Csak csináld kitartóan, majd kialakul.

2014. okt. 5. 00:07
 9/18 anonim ***** válasza:
#4 nem használok tabot és nem vagyok metáloa. Rock and rollt, bluest, rockabilly-t játszok leginkább. A technikátlan beszólást ennek tükrében észre se veszem.
2014. okt. 5. 01:02
 10/18 anonim ***** válasza:
nekem fèm húroson a barrè teljesen tisztán 1 hèt volt kb na de kezdjük ott hogy a mostani tanárok.nagy rèsze sajnos inkàbb elmèletet tanít mint gitározást ismerek olyat hogy 10x annyi elmèletet tud mint èn de kb a gitár tudása 2 skálàban meg 5 akkordban kimerül :)
2014. okt. 6. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!